گروه اقتصادی: «بی‎تردید صنایع کشور که تاکنون بی‏بهره از یارانه‌های جبرانی طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، فشار سنگین دستورالعمل عدم‌افزایش قیمت در 9ماهه گذشته و آسیب‌های جدی مسائل و مشکلات تحریم‌های بین‌المللی را تحمل کرده‌اند، تاب تحمل ضربه سنگین دیگری را ندارند

 و چنانچه بازنگری جدی در این دستورالعمل صورت نگیرد تنها بازنده این ماجرا بخش خصوصی و کارآفرینان آن و به‌تبع آن اقتصاد ملی خواهد بود.»

این فراز پایانی نامه جمعی از صنعتگران کشور خطاب به رئیس‌جمهور در واکنش به شوک ارزی روز چهارشنبه گذشته بانک مرکزی است و به واقع اتمام حجتی که نشان می‌دهد شوک ارزی به جای اینکه شادی تولیدکنندگان را به‌همراه داشته باشد، صدای آنها را درآورده است.به گزارش همشهری، بخش تولید صنعتی کشور در روزگار بی‌وزیری وزارت صنایع و معادن ترجیح می‌دهند به جای درد دل کردن با سرپرست وزارت صنایع و معادن به عالی‌ترین مقام اجرایی کشور نامه بنویسند و اعلام کنند سیاست افزایش یکباره نرخ ارز به میزان 12درصد دست‌کم منجر به افزایش 12درصدی قیمت تمام‎شده کالاهای تولید داخل خواهد شد.

به گزارش فارس، در این نامه با اشاره به وعده سال پیش رئیس‌جمهور مبنی بر کاهش ارزش ارز و تقویت ریال از یک سو و وعده رئیس‌کل بانک مرکزی مبنی بر بمباران دلار برای مقابله با سفته بازی‌ها آمده است: بخش عمده‌ای از مواداولیه و واسطه‌ای صنایع کشور از طریق واردات تأمین می‌شود که هرگونه افزایش نرخ ارز سبب افزایش قیمت تمام‌شده مواد اولیه می‌شود. صنعتگران در نامه خود با اشاره به همراهی بخش تولید با دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها یادآورشده اند: این همراهی که اگر چه از سوی صنعت و تولیدکننده به‌خوبی صورت پذیرفت ولی متأسفانه هیچ دستمریزادی را به همراه نداشت و صرفاً بر شعار کاهش نهضت قیمت تمام شده و بهره‌وری بنگاه‌ها تاکید شد.

به گفته امضاکنندگان این نامه، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خطوط تولید که در طول یکسال گذشته از طریق اعتبارات اسنادی خریداری و وارد کشور شدند، در حال حاضر مشمول تغییر نرخ ارز خواهند شد و اساس سرمایه‌گذاری صورت گرفته و توجیهات اقتصادی اجرای طرح با بخشنامه بانک مرکزی دستخوش نوسانات شدید شده‌ است. فعالان صنعتی خطاب به رئیس‌جمهور خواستار اجرای سیاست آزادسازی قیمت‌ها و اعمال اثرات آن در قیمت تمام شده کالاها شده‌اند و با اشاره به تحمیل خسارت سنگین بر تولیدکنندگان خاطرنشان کرده‌اند:پیش‌بینی می‌شود این افزایش قیمت حداقل نزدیک به 10 هزار میلیارد ریال صرفاً در بخش صنایع غذایی و واردات کالاهای اساسی برای بخش خصوصی زیان به همراه داشته است.

صادرکنندگان هم زیان می‌بینند

یک عضو هیأت‌مدیره انجمن مدیران صنایع اظهار داشت: نباید واردات 60 تا 70 میلیارد دلاری را فدای صادرات 28میلیارد دلاری کرد. حسین سلیمی اظهار داشت: در حال حاضر صادرکنندگان محصولات صنعتی از افزایش نرخ ارز خوشحالند ولی در نهایت، نرخ بالای ارز روی خرید از خارج، قطعات یدکی و مواداولیه مورد نیاز صنایع تأثیرگذار خواهد بود و باعث افزایش نرخ تولید می‌شود. وی ادامه داد: صنعتگران همواره با تک‏نرخی بودن ارز موافق بوده‌اند زیرا یک نوع بلاتکلیفی بین ارز‌های چندنرخی برای تولیدکنندگان ایجاد شده بود اما با وجود این، رقم بالای نرخ ارز برای واردات و خرید مواداولیه صنایع مفید نخواهد بود.

کد خبر 137472

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز