در این مدت گونههای زیادی از بین رفتهاند و تعداد زیادی هم وجود دارند که هنوز برای ما ناشناخته هستند و اطلاعات زیادی درباره آنها وجود ندارد. به بهانه روز گل و گیاه با برخی از عجیبترین گیاهان دنیا آشنا میشویم که ویژگیهای جالبی دارند و شاید در کمتر نمایشگاهی بتوان آنها را تماشا کرد.
گوشتخوار کوزهای
گیاهان گوشتخوار خیلی مورد توجه طبیعتدوستان قرار دارند. آنها انواع مختلفی دارند و بیشتر در جاهای گرمسیری میرویند.
این گیاه گوشتخوار که میبینید از سه بخش تشکیل شده است: لبه، کلاهک و پارچ یا کوزه. این گیاه حشره را که روی لبه رنگی و فریب دهندهاش مینشیند، شکار میکند و درون بخش کوزهمانندش میاندازد.
سپس طعمه همان جا میماند تا هضم شود، چرا که دیوارههای پارچ به ماده مومیشکلی آغشته هستند که امکان فرار را از آنها میگیرد. این گیاه از این پارچ برای ذخیره آب باران نیز استفاده میکند.
ژل درمانی
شاید اسمش را شنیده باشید اما از فایدههای زیاد آن بیخبر باشید.
آلوئه ورا گیاهی است که خواص درمانی زیادی دارد تا آنجا که اگر به مکزیک و هاوایی سفر کنید در درمان بسیاری از بیماریها از رنگ پریدگی گرفته تا آفتاب سوختگی، این گیاه به شما پیشنهاد می شود.
نکته جالب درباره این گیاه روش استفاده آن است... برخلاف خیلی از گیاهان که برای استفاده نیاز به جوشاندن، پودرشدن و تغییرات دیگری دارند، کافی است برگ آلوئه ورا را بخراشید و ژل داخل آن را به همان شکل استفاده کنید.
تولد چندماهه، زندگی 5روزه!
چه کسی گل به این بزرگی دیده است؟ یک متر قطر و حدود 10 کیلوگرم وزن از ویژگیهای بزرگترین گل دنیاست.
اما جالب است بدانید که 9 تا 21 ماه طول میکشد تا به طور کامل بروید و اینهمه صبر تنها 5 روز دوام میآورد. البته خیلی هم ناراحت نباشید اگر شانس دیدن این گل در زندگیتان کم است؛ زیبایی این گل را شاید زمانی که نزدیکش بروید از یاد ببرید چرا که بویی شبیه گندیدگی یک لاشه، نظرتان را نسبت به آن عوض خواهد کرد!
ظریف چسبناک
به نظر خیلی ظریف میآید نه؟ اما گولش را نخورید چون همین برگهای ظریف و زیبا چسبناکاند و حشرههای کوچک را به دام میاندازند.
سپس بقیه برگها دور شکار میپیچند و با ترشح آنزیمهایی آن را هضم می کنند.
چه کسی فکر می کند این گیاه ساده، ساختاری به این پیچیدگی داشته باشد؟
مراقب انگشتهایتان باشید!
این گیاه بامزه یکی از جالبترین و در عین حال خطرناکترین گیاهان گوشتخوار شناخته شده است؛ وقتی حشرهای به آن نزدیک میشود، بلافاصله دو بخش لپهای شکل (صورتی رنگ) آن بسته میشود و جاندار درون آن گیر می کند.
آنوقت آن قدر حشره در آن میماند تا گیاه، مواد موردنیاز خود را از بدن شکار هضم کند و باقی مانده جسدش را بیرون بیندازد.
پس هنگام نزدیک شدن به این گل مراقب انگشتانتان باشید؛ شاید درون گیاه گیر نکند اما تیغهای اطراف آن هم بیآزار نیستند!
کلم ریاضیدانان
این گیاه در قرن 16 میلادی در ایتالیا کشف شد و جزو گونه کلمها قرار گرفت. شکل جالب این گیاه به سرعت توجه ریاضیدانان را جلب کرد، چرا که ساختار آن از یک تابع ریاضی پیروی می کند.
بعدها تحقیق روی گیاهان بیشتر صورت گرفت و دانشمندان متوجه شدند که بسیاری از گیاهان را میتوان جزو« فراکتال»های ریاضی طبقهبندی کرد. فراکتال به اشکالی گفته میشود که کل آن تکراری از کوچکترین جزء باشد.
درباره این کلم میتوان ساعتها بحث ریاضی کرد؛ حالا انتخاب با خودتان است که آن را بخورید یا مورد بررسی ریاضی قرارش دهید!