ثریا نوابپور در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: تکنولوژی شیرهای با ماندگاری بالا از کشورهای دیگر به ایران رسیده است و در این شیرها هیچ ماده نگهدارندهای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه گفته میشود ماده نگهدارنده موجود در شیرهای با ماندگاری بالا موجب نگهداری آن طی 6 ماه میشود، تصریح کرد: این شیرها ماده نگهدارنده ندارد و تحمیل درجه بالای حرارت به آنهاست که موجب ماندگاری بالای این شیرها میشود.
نوابپور یادآور شد: در این روش که استرلیزه گفته میشود شیر را 135درجه تا 145درجه طی 2 تا 4 ثانیه حرارت میدهند لذا همه میکروبهای آن اعم از بیماریزا و غیربیماریزای آن میمیرند.
وی ادامه داد: بعد از طی 4 تا 5 ماه این شیرها معمولا برخی ویتامینهای خود را به تدریج از دست میدهند لذا ارزش غذایی آن کم میشود بنابراین عمر بیشتر از 6 ماه مناسب نیست.
این کارشناس صنعت شیر تصریح کرد: استرلیزه کردن شیر سال 53 وارد ایران شده است اما هنوز یک خط در کتابهای درسی درباره آن نوشته نشده است و پزشکان هم در این زمینه اشتباهاتی دارند.
نوابپور خاطرنشان کرد: شیرهای استرلیزه و پاستوریزه از نظر تغذیهای با هم برابرند فقط در نوع ماندگاری بالا فرد میتواند آن را در خانه خود ذخیره کند.