به گزارش همشهریآنلاین، کافه گلاسه یا Cafe Glace چیست؟ کافه گلاسه اغلب با گلاسه قهوه اشتباه گرفته میشود اما مسئله اینجاست که قهوه گلاسه را میتوان با انواع نوشیدنی قهوه از اسپرسو گرفته تا قهوه دمی و کاپوچینو و پودر نسکافه درست کنید اما برای درست کردن کافه گلاسه حتما باید قهوه اسپرسو داشته باشید. البته گلاسه میوهای هم داریم مثل گلاسه توت فرنگی (ترکیب بستنی توت فرنگی اسکوپی با بستنی رقیق شده با شیر). در ادامه با طرز تهیه چند نوع گلاسه خوشمزه آشنا میشوید.
-
طرز تهیه اسموتی توتفرنگی | بهترین مایعات برای استفاده در اسموتیها کدامها هستند؟
-
طرز تهیه آبهویج با زردچوبه | آبمیوهها را متفاوت و خوشمزه درست کنید
-
طرز تهیه اسموتی هندوانه | بافت اسموتی را چگونه خامهای کنیم؟
-
طرز تهیه اسموتی طالبی | ۲۵ خاصیت شگفتانگیز طالبی برای سلامتی، پوست و مو
مواد لازم
قهوه: ۳ قاشق غذاخوری
بستنی ترجیحا وانیلی: یک لیتر
خامه فرم گرفته: ۱۵۰ گرم
شیر کم چرب: سه پیمانه
شکلات تختهای رنده شده: ۳ قاشق سوپخوری
طرز تهیه کافه گلاسه با قهوه
۱- ابتدا شیر را گرم کرده و با شکر و قهوه کاملا مخلوط کنید سپس آن را به مدت ۲ ساعت درون یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
۲- مخلوط شیر و شکر و قهوه را از یخچال بیرون آورده و آن را تا نیمه درون لیوانهای بلندی که از قبل آماده کردهاید بریزید.
۳- سه قاشق غذاخوری بستنی درون هر لیوان اضافه کنید.
۴- روی هر کدام از لیوانها را با شکلات تختهای رنده شده و مقداری خامه فرم گرفته تزیین کنید.
۵- کافه گلاسه آماده شده را میتوانید با شیرینی یا یک قطعه کیک مورد نظرتان میل کنید.
طرز تهیه قهوه گلاسه به روشی متفاوت
مواد لازم برای دو لیوان
شیر: ۲ لیوان
پودر نسکافه: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
سس شکلات: به مقدار دلخواه
سس کارامل: به مقدار دلخواه
بستنی قهوه: ۲ اسکوپ یا بیشتر
خامه قنادی: به مقدار دلخواه
مراحل تهیه قهوه گلاسه
۱- مواد تشکیل دهنده قهوه گلاسه به جز قهوه اسپرسو میتواند نوشیدنی مورد علاقه شما از اسپرسو گرفته تا نسپرسو، کاپوچینو و قهوه فرانسه، قهوه سرد دم یا کلد برو و… باشد اما در این دستور از پودر نسکافه استفاده میکنیم. شما میتوانید از هر قهوهای که دوست دارید استفاده کنید. ابتدا در یک شیرجوش پودر نسکافه، شیر و شکر را بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. وقتی این ترکیب شروع به قل زدن کرد گاز را خاموش کنید و صبر کند تا کاملا خنک شود. وقتی خنک شد آن را در یخچال بگذارد تا سرد شود.
۲- دو لیوان بلند یا جام را انتخاب کنید و روی دیوارههای آنها با سس شکلات و سس کارامل بریزید. در هر لیوان به اندازه مساوی مقداری نیمی از نوشیدنی نسکافه و شیر که آماده کرده بودید بریزید و در هر کدام یک اسکوپ بستنی وانیلی بگذارید. نیمی دیگر از نوشیدنی نسکافه را به اندازه مساوی روی بستنی بریزید و روی آن را با خامه فرم گرفته قنادی و شکلات رنده شده تزیین کنید. قهوه گلاسه را سرد میل کنید.
طرز تهیه کافه گلاسه
مواد لازم برای ۲ نفر
بستنی وانیلی: ۳ اسکوپ
قهوه اسپرسو: ۲ یا سه شات (هر چه بیشتر باشد طعم قهوه غالبتر از بستنی است)
شیر به مقدار لازم
مراحل تهیه کافه گلاسه
۱- برای درست کردن کافه گلاسه ابتدا قهوه اسپرسو را تهیه کنید. برای دم کردن اسپرسو ابتدا دانه قهوه را به میزان متوسط آسیاب کنید. برای درست کردن ۱ شات اسپرسو، ۲۱ گرم قهوه آسیاب شده در سبد قهوه موکاپات بریزید و با نوک دست آن را صاف کنید. در قسمت محفظه آب موکاپات تا حدی که مشخص شده آب سرد بریزید. مقدار آب باید تا قسمت زیر محفظه سوپاپ کنترل فشار باشد.
۲- حالا سبد قهوه را روی محفظه آب بگذارید و آن را ببندید. موکاپات را روی شعله متوسط رو به پایین گاز بگذارید تا آب سرد به دمای جوش برسد و آب با فشار وارد سبد قهوه شود و از میان دانههای قهوه عبور کند. در مرحله آخر قهوه از لوله محفظه خارج شود. در این مرحله قهوه اسپرسو آماده است و بلافاصله باید در فنجان ریخته شود.
۳- سپس در هر لیوان یا جام بستنی وانیلی را اضافه کنید و روی بستنی وانیلی شیر بریزید. در مرحله آخر یک یا دو شات قهوه اسپرسو (بسته به ذائقه و علاقهتان به قهوه) به بستنی و شیر اضافه کنید. در صورت تمایل روی کافه گلاسه را با خامه فرم گرفته قنادی و پودر شکلات تزیین کنید که البته برای کافه گلاسه معمولا خامه و شکلات اضافه نمیشود.
طرز خوردن کافه گلاسه و قهوه گلاسه شبیه هم است، سرد و خنک. یک نکته مهم در سرو کافه گلاسه و قهوه گلاسه را حتما رعایت کنید: برای تهیه کافه گلاسه فقط از بستنی وانیلی و برای تهیه قهوه گلاسه فقط از بستنی قهوه یا نسکافه استفاده کنید و جای این دو را عوض نکنید.
منابع: bakingobsession، okcs