دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتوگو با ایسنا ٬ درآستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان از لزوم آمادگی برای روزهداری سخن گفت و تاکید کرد: برای اینکه روزهداران به سردردهای روزهای نخست ماه مبارک رمضان دچارنشوند، میتوانند از هم اکنون با کم کردن مصرف چای و قهوه و یا اگر سیگاری هستند به تدریج فاصله بین دو مصرف را کاهش دهند تا با قطع ناگهانی نیکوتین و کافئین در روزهای نخست ماه مبارک دچار سردرد نشوند.
دکتر مظهری همچنین توصیه کرد: پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی نیز لازم است زیرا مواد قندی باعث میشوند که انسولین در بدن ترشح شود و افراد به طور مرتب احساس گرسنگی داشته باشند و برای پاسخ به این گرسنگی، مجدد از مواد قندی استفاده کنند. تکرار این چرخه باعث افت فشارخون، ضعف عمومی و افت قند میشود و ممکن است افراد اضافه وزن پیدا کنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه استفاده از مواد قندی ساده در این مواقع به مراتب بهتر است، گفت: برخی افراد گمان میکنند اگر مواد قندی استفاده نکنند توان کارکردن ندارند. بویژه زنانی که در ایام سیکل ماهانه هستند به علت افت قند و فشارخون، تمایل زیادی به استفاده از مواد قندی پیدا میکنند در حالی که میتوانند پاسخ صحیحی به این تمایل داده و با استفاده از مواد غذایی جایگزین که حاوی قند مرکب هستند از تکرار مصرف مواد قندی جلوگیری کنند.
دکتر مظهری ادامه داد: تغذیه باید متعادل و متنوع باشد و تمام نیاز بدن به پروتئین و ریزمغذیهای 50 گانه از این طریق تامین شود. هرگونه بیشخوری و کمخوری منجر به سوء تغذیه یا اضافه وزن شده و تبعات خودش را به همراه دارد.