سالهاست که پزشکان و متخصصان تغذیه از یک سو تلاش میکنند ما را از مصرف غذاهای چرب و مضر باز دارند و خطراتش را به ما یادآور شوند، از آن طرف هم به تعداد کسانی که بیشتر غذاهای چرب میخورند و به بیماریهای قلبی-عروقی مبتلا میشوند، افزوده میشود.
واقعاً چرا ما آدمها با این که میدانیم چربی ضرر دارد باز هم عاشق آن هستیم؟ اصلاً چرا در دنیایی که علم این قدر پیشرفت کرده، غذای خوشمزهای ساخته نمیشود که سالم هم باشد؟! اصلاً چرا هر چه خوشمزه است، خوب نیست؟!
دانشمندان در تحقیق تازهای، آثاری را که خوردن غذای چرب روی مغز میگذارد، بررسی کردهاند. آنها میخواستند ببینند وقتی چربی وارد بدن میشود، چه پیامی به چه قسمتی از مغز فرستاده میشود.
آنها امیدوار هستند که با انجام این تحقیق بتوانند درمانی برای چاقی نیز پیدا کنند، به این صورت که اگر بدانیم چه سلولهایی با پرخوری درگیر میشوند، شاید بتوانیم راهی برای تحریک آنها به طور مصنوعی پیدا کنیم که در درمان چاقی نیز اثرگذار باشد.
با بررسیهای انجام شده روی موشها، مشخص شد که مولکولهای خاصی با خوردن غذا فعال میشوند که در انسان نیز وجود دارند. این مولکولها زمان خوردن غذا را نیز به مغز اطلاع میدهند. یعنی زمانی که فعال هستند، پیام خوردن را به مغز میفرستند و عمل خوردن تا جایی صورت میگیرد که این مولکولها غیرفعال شوند.
دانشمندان موشها را به چهار گروه تقسیم کردند و به هر یک از آنها یک رژیم غذایی دادند: گروه اول مواد چرب، گروه دوم گوشت، گروه سوم شیرینیجات و برای گروه آخر رژیم غذایی معتدل. تغییرات به وجود آمده روی موشهای آزمایشگاهی بعد از چند روز بررسی و مشخص شد که مولکول ذکر شده در گروهی که غذاهای چرب مصرف میکرده به مقدار زیاد درگیر بوده است. به این معنی که این گروه مستعد پرخوری بودند و بیشتر از بقیه چاق شدند. دانشمندان امیدوارند بتوانند دارویی بسازند که این مولکولها را غیرفعال کنند و به این ترتیب افراد راحتتر لاغر شوند.
خوب، پس حالا فهمیدید که هر چه بیشتر غذاهای چرب بخورید، بیشتر چاق میشوید. پس اگر با مشکل اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنید، در رژیم غذاییتان تغییر لازم را به وجود آورید و چربیها را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنید.