به گزارش خبرگزاری مهر، این بیشترین تعداد سیارهای است که تا کنون خبر کشف آنها به تایید اخترشناسان رسیده است. بزرگترین سیاره از میان این سیارهها HD 85512 b که جرم آن 3.6 برابر زمین بوده و در فاصله 36 سال نوری از زمین در صورت فلکی "ولا" واقع شده است.
این یافته جدید نشان میدهد بیش از نیمی از ستارههای مشابه خورشید دارای سیارههایی هستند که بسیاری از این سیارهها از سیاره زحل درخشانتر دیده میشوند. یافته جدید رصدخانه جنوبی اروپا حاوی 16 سیاره ابرزمینی است که احتمال میرود سنگی و بسیار بزرگتر از زمین باشند. توجه ویژه اخترشناسان بر روی HD 85512 b است که در مداری بر حاشیه منطقه قابل سکونت ستارهاش قرار گرفته، منطقهای که شرایط در آن برای پشتیبانی از شکل گرفتن حیات مناسب است.
این منطقه از حاشیه ستارهها منطقهای است که اخترشناسان احتمال میدهند آب مایع در آن وجود داشته و یا شرایط وجود آن فراهم باشد، به این شکل سیاره میتواند مکانی قابل سکونت به شمار رود. کشف جدید توسط تلسکوپهای HARPS که در رصدخانه "سیلا" نصب شده، انجام گرفته است.
ابرزمینها که از محدوده جرمی برابر زمین تا 10 برابر آن برخوردارند مورد توجه ویژه شکارچیان سیاره قرار گرفته زیرا از نظر آنها این سیارهها میتوانند نسبت به سیاره زمین از قابلیت سکونت پذیری بالاتری برخوردار باشند. اخترشناسان از مرکز فیزیک اخترشناسی هاروارد اسمیتسونیان و ماکس پلانک کشف این تعداد از سیارههای جدید را آغاز دورانی جدید در جستجوی سیارههای قابل سکونت میدانند.
زمانی که در حدود 15 سال پیش جستجو برای سیارههای شبه زمینی آغاز شد، تلسکوپها تنها میتوانستند سیارههای عظیمی مانند سیاره مشتری را رصد کنند، اما از آن زمان تا کنون تجهیزات و ابزارهایی که برای رصد سیارههای شبه زمینی به کار گرفته میشوند روز به روز حساس تر و ظریفتر شدهاند.
HARPS میتواند ظریفترین نوسانات گرانشی که به واسطه سیارههایی به کوچکی زمین به وجود میآیند را رصد کند. با رصد این تعداد از سیارههای جدید، تعداد سیارههای شبه زمینی رصد شده به 645 سیاره رسیده است.