دکتر مجید حمیدی در گفتوگو با ایسنا، گفت: با انجام مشاوره مناسب و ارایه رژیم غذایی مناسب، تعادل وزنی در بدن فرد ایجاد میشود.
وی تعادل در غذا خوردن را عاملی برای سلامتی، افزایش طول عمر و امید به زندگی عنوان کرد و گفت: افرادی که تمایل به افزایش و یا کاهش وزن دارند باید به صورتی سالم و صحیح غذا مصرف کنند و از رژیم غذایی مناسبی برخوردار باشند. بنابراین برای کاهش یا افزایش وزن نیازی به مصرف انواع داروهای گیاهی و شیمیایی نیست و بهتر است روشهایی را برای تعادل وزن انتخاب کنند که عوارضی نداشته باشد.
وی افزود: هر فرد متناسب با مزاج خود از رژیم غذایی خاصی پیروی میکند و با شناسایی مزاج خود بهتر میتواند از رژیم غذایی مناسب بهره ببرد. افراد از نظر مصرف مواد غذایی دو نوع مزاج سرد و گرم دارند که میل و رغبت هر یک به غذا متفاوت است.
حمیدی ادامه داد: افراد گرم مزاج تمایل به خوردن غذاهایی سرد و دارای زنجیره غذایی سبک مانند ماست، دوغ و لبنیات و نانهای بدون سبوس، دارند. افراد سرد مزاج نیز به خوردن غذاهایی گرم به ویژه مربا، خرما و شیرنیجات تمایل دارند.
وی افزود: افراد گرم مزاج دارای اندامی لاغر و کشیده و دارای چهره تیره هستند. غده تیروید آنها فعال بوده و فعالیت اعصاب سمپاتیک آنها بیشتر است. افراد سرد مزاج نیز دارای قدی کوتاه و اندامی چاق بوده و چهرهای سفید دارند. افراد گرم مزاج در مقایسه با افراد سرد مزاج زمستان را بهتر تحمل میکنند و تابستانها را نمیتوانند تحمل کنند.
حمیدی تاکید کرد: بهتر است افراد متناسب با مزاج خود غذا مصرف کنند؛ چراکه اگر خلاف آن عمل کنند تعادل غذایی را بر هم زده و در نهایت باعث بروز بیماریهای متعدد میشوند.
وی گفت: افراد چاق برای لاغر شدن باید کیفیت رژیم غذایی خود را به طرف غذاهای گرم ببرند و از مصرف چربیها، کربوهیدراتها و موادغذایی با زنجیره سنگین خودداری کنند. گرم مزاجها نیز برای افزایش وزن خود باید به مصرف غذاهای سرد سوق داده شوند.
حمیدی در پایان گفت: افراد گرم مزاج اگرچه ممکن است موادغذایی زیادی را مصرف کنند اما به دلیل سوخت و ساز زیاد معمولا دارای اندامی لاغر هستند. همچنین روش خوردن غذا تاثیر مهمی در شرایط بدنی دارد؛ چرا که در سوخت و ساز بدن تعادل ایجاد میکند.