جمعه ۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: نماز جمعه پائیزی تهران به امامت آیت‌الله جنتی در دانشگاه تهران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار ایسنا آیت‌الله احمد جنتی خطیب این هفته نماز جمعه تهران در با اشاره به سوءاستفاده مالی اخیر گفت: به دوستان قضایی به‌خصوص آیت‌الله لاریجانی توصیه می‌کنم پرونده را به دست قاضی‌ای بسپارند که ‌‌٩٥ درصد مطمئن باشد، چون کسی که توانسته ‌‌٢ میلیارد رشوه بدهد باز می‌تواند رشوه بدهد و این خطرناک است. پس باید مراقب باشند قاضی عادلی که سابقه‌ سوء ندارد این پرونده را به دست بگیرد.

وی: فساد کلان مالی اتفاق افتاد که تا به حال به این مبلغ نبوده است، البته مقدار آن محل حرف است که ریاست قوه قضاییه نیز گفته است باید تحقیق شود. اما به هر حال فسادی کلان بوده است. پس باید بررسی کنیم که چطور این فساد اتفاق افتاده است.

 وی افزود: سیستم بانکی ما به چه شکل است که در چند بانک توانسته‌اند کلاهبرداری کنند؟ یعنی سیستم نظارت بانکی خیلی ضعیف بوده است که این اتفاق افتاده است. پس باید بررسی شود چرا قانون و مقررات بانکی رعایت نشده و رشوه‌های کلان داده شده و به گفته یکی از خودشان ‌‌٥/ ‌٢ میلیارد تومان رشوه داده شده است. سوال این‌جاست که چرا باید دیر این موضوع کشف شود که ناشی از نقص سیستم بانکی است.

 جنتی با تاکید بر این‌که «باید در این فضا مراقب باشیم دینمان را از دست ندهیم و بی‌گناهی را متهم نکنیم» تاکید کرد: باید جلوی شایعه‌سازی‌ها گرفته شود، مجرمی تبرئه نشود، بی‌گناهی گرفتار یا محکوم نشود و بازداشت بی‌مورد انجام نشود.

 خطیب نماز جمعه این هفته‌ تهران با اشاره به این‌که «در این وضعیت‌ها گناه زیاد اتفاق می‌افتد» گفت: خیلی باید سنجیده رفتار شود تا آبروی اشخاص ریخته نشود که در این زمینه افکار عمومی و دستگاه قضایی باید بسیار مراقبت کنند و همه‌ قوا با هم همکاری کنند تا این آخرین بار باشد. البته سرعت عمل نیز داشته باشند؛ چون مردم نمی‌توانند سه سال صبر کنند تا حکمی داده شود. پس لازم است که قاطعیت وجود داشته باشد و به مردم اطلاعات داده شود.

 وی در ادامه خطاب به جانبازان گفت: بدانید که از برکات جانبازی شما بیداری اسلامی است و دفاع مقدس و شهادت‌طلبی‌های شما بیداری اسلامی را به وجود آورده است که تازه اول راه است و دیکتاتورها به سرعت زمین می‌خورند و در نهایت عدالت‌خواهان پیروز می‌شوند و هم‌چنین ظلم آمریکا و اسراییل روز به روز شکست می‌خورد و همه‌ این‌ها از برکات دفاع مقدس و جانبازی شماست.

 جنتی به اوضاع بحرین اشاره کرد و گفت: در رابطه با اوضاع بحرین کسی نیست که دلش نسوزد. پس خدا لعنت کند آن‌ها را که در داخل و خارج از بحرین به جنگ انسان‌های بی‌گناه، زنان و علما می‌آیند.

 وی همچنین با گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: در این هفته تبلیغات خوبی شد. صدا و سیما، رزمندگان، سپاه، ارتش، بسیجیان و نیروهای مسلح بسیار خوب عمل کردند و ما باید قدردان آنها باشیم.

 جنتی با بیان این‌که «دفاع مقدس برکات بی‌شماری داشت» افزود: دفاع مقدس از مصادیق جنگ‌های اسلامی است که علاوه بر حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور به مملکت عزت و قدرت داد تا دیگر کسی به مرزهای این سرزمین تجاوز نکند.

 جنتی با بیان این‌که «دفاع مقدس پایه‌گذاری برای پیشرفت‌های آینده شد» تصریح کرد: همه پیشرفت‌های علمی، فنی، صنعتی، اقتصادی، سیاسی به برکت دفاع مقدس است و اگر ما شکست می‌خوردیم و مملکت اشغال می‌شد خجالتی بزرگ برای ما می‌آفرید و زبان دشمن بر ما دراز می‌شد. اما از همه‌ این‌ها بالاتر موضوعات معنوی دفاع مقدس بود که از ارزش خاصی برخوردار است و گرچه آب و خاک و اقتصاد مهم است اما ارزش انسانی بالاتر است و شاهدیم که دفاع مقدس انسان‌ساز شد و روحیه ایثار و شهادت را زنده کرد که برای بیش از هزار سال از زمان شهادت امام حسین (ع) مرده بود و یک بار دیگر شهدا مطرح شدند.

 خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان این‌که «روحیه‌ معنوی دفاع مقدس هنوز کار می‌کند» گفت: این روحیه هنوز بسیجیان و حزب‌اللهی‌ها را می‌سازد.

 وی به ملاقات مقام معظم رهبری با جانبازان دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این صحنه به اندازه هزاران منبر و ‌‌١٠ هزار کتاب ارزش دارد و آموزنده است؛ چون وقتی این صحنه‌ها را می‌بینیم اشک‌هایمان سرازیر می‌شود و دلمان می‌سوزد و از خود خجالت می‌کشیم که در مقابل این همه از خودگذشتگی چه کرده‌ایم.

 جنتی با بیان این‌که «دفاع مقدس پیام‌های بسیاری دارد» گفت: دفاع مقدس برای دختر دانشجویی که حرمت خود را حفظ نمی‌کند و با حجاب غیراسلامی به دانشگاه می‌رود و خانم‌هایی که در خیابان رژه می‌روند و حجابشان را رعایت نمی‌کنند و هم‌چنین برای کسانی که مشکلات مالی دارند و دینشان را به دنیا می‌فروشند پیام دارد که از بیت‌المال برای دنیای خود هزینه نکنند. هم‌چنین برای معلم و استاد دانشگاه، حوزه‌ علمیه و طلاب پیام دارد که ما اسلام را تا این‌جا آورده‌ایم و به دست شما سپرده‌ایم و شما در مقابل چه کرده‌اید؟

 وی با اشاره به این‌که «صحنه دیدار مقام معظم رهبری با جانبازان بسیار ارزنده بود و به قول ایشان باید هر سال تکرار شود چرا که جنبه تربیتی دارد» تصریح کرد: کارهای تبلیغاتی از یک جنبه اثرگذار است اما صحنه‌های زنده اثرات عمیقی دارد. به طور مثال حرکت راهیان نور بسیار آموزنده‌تر از خطبه‌های نماز جمعه من و امثال من است؛ چون شاهدیم در این حرکت دخترهای بی‌چادر، چادری می‌شوند و جوانان هرچه مورد نامطلوب در موبایل‌هایشان است پاک می‌کنند و اشک می‌ریزند و توبه می‌کنند.

 وی تاکید کرد: عده‌ای باید به شهدا و جانبازان و در مقابل فداکاری‌هایشان جواب دهند؛‌ چون روز قیامتی وجود دارد و به کسانی که به مردم، اموال عمومی و نظام خیانت می‌کنند هشدار می‌دهم که روز قیامت وجود دارد.

 جنتی در ادامه به شروع سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: وقتی انسان به دنیا می‌آید چشم و گوش و دست و روح و دل پاک دارد و خداوند به انسان دل‌های پاک می‌دهد. پس طبع او دروغگو، دزد، متقلب و خیانتکار نیست. اما چه اتفاقی می‌افتد که که چنین می‌شود؟

 خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به تاثیر بزرگ‌ترها بر کودکان و جوانان گفت: تاثیرات منفی از خانه، محله، کلاس، کوچه و بازار و غیره شروع می‌شود. پس معلم و استاد وظیفه‌ سنگینی دارند؛ چون این کودکان امانت خداوند هستند و باید این امانت حفظ شود و سالم نگه داشته شود. پس معلمان و اساتید باید سعی در تربیت و پاکی جوانان کنند و مواظب باشند بدتر و خراب‌ترشان نکنند تا آنها از مدرسه و دانشگاه آلودگی کسب نکنند؛ چون شاهدیم دختری که در مدرسه چادر داشته وقتی به دانشگاه می‌رود چادرش را برمی‌دارد.

 وی هم‌چنین به دوران سربازی و تاثیر ارتش و نیروهای نظامی در طول دو سال دوران سربازی اشاره کرد و گفت: برای دو سال سرباز در دست شما است و در اوج جوانی بسیار می‌توان روی آن کار کرد. پس باید به این موضوع بسیار رسیدگی شود.

 جنتی در ادامه خطاب به نیروهای آتش‌نشانی حاضر در مصلای دانشگاه تهران گفت: از شما تقدیر می‌کنم و امیدوارم خدا شما را حفظ کند که جانتان را می‌گذارید تا جان دیگران را حفظ کنید. پس اجر شما با خدا باشد. البته تقدیر از هر خدمتگزاری بر همه لازم است.

 وی همچنین با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) اظهار کرد: البته وفات حضرت معصومه (س) غمی برای ما به حساب می‌آید؛ چون ایشان برای زیارت برادرشان مشرف شده بودند، اما در بین راه بیمار شدند و از دنیا رفتند، اما این غم و غصه برکاتی نیز برای ما داشته است که آن وجود مقدس ایشان برای اسلام، قم و روحانیت است.

 وی با بیان این‌که «وجود مقدس حضرت معصومه (س) در قم برکات بی‌شماری دارد» تصریح کرد: امروز پیام حوزه در کنار مرقد حضرت معصومه (س) به اقصی‌نقاط دنیا منتشر می‌شود و در بسیاری از کشورهای دور و نزدیک، عمامه به سری از قم برخاسته که پیام اسلام را به گوش جهانیان می‌رساند.

 امام جمعه این هفته تهران به آغاز ماه ذیقعده به عنوان یکی از ماه‌های حرام و پرفضیلت اشاره کرد و گفت: این ماه اعمال خاصی دارد و در این راستا نماز روز یکشنبه را به شما توصیه می‌کنم. هم‌چنین تولد حضرت رضا (ع) در این ماه قرار دارد که نباید از آن غفلت کنیم.

 جنتی در ادامه شهادت شهیدان نامجو، سرداران فلاحی و جهان‌آرا را تسلیت گفت و افزود: ان‌شاءالله خداوند روح آنها را با شهدا محشور کند.

آیت‌الله جنتی در خطبه اول نماز جمعه این هفته‌ تهران با بیان این‌که «طبیعت جنگ، خشونت، اعمال قوه قهریه، کشتن، زدن، مجروح کردن و از پا درآوردن است» گفت: معمولا در جنگ‌ها آن‌چه مطرح نیست رحم و انصاف و شفقت است و این موارد در جنگ‌های قبل و بعد از اسلام به روشنی مشخص است.

 وی افزود: در جنگ احد وقتی لشگر اسلام و مشرکین روبه‌روی هم قرار گرفتند و حضرت حمزه شهید شد داغ سنگینی برای ما بود و من این داغ را هرگز فراموش نمی‌کنم؛ چرا که جگر حمزه را درآوردند و به زنی دادند که آن را به زیر دندان کشید؛ در حالی که زن باید نشانه رأفت و مهربانی باشد. هم‌چنین اعضای بدن او را مثله کردند و زن‌های دیگر از او یاد گرفتند و شهدای اسلام را مثله می‌کردند و به صورت دستبند به خود آویزان می‌کردند که این نشان‌دهنده طبع جنگ بشری و غیراسلامی است.

 خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به این‌که «در تاریخ بعد از پیامبر جنگ کربلا را شاهد هستیم که در آن آنها که پیامبر را قبول داشتند چنین مصیبتی را به بار آوردند» تصریح کرد: طبع جنگ‌های غیرالهی و غیراسلامی چنین است و اگر به مقایسه‌ آنها بپردازیم بهترین دلیلی خواهد بود که می‌تواند حقانیت اسلام را معرفی کند. پس اگر کسی ذره‌ای عقل داشته باشد با دیدن تاریخ اسلام باید مسلمان شود.

 جنتی با بیان این‌که «وقتی بشر از خدا و دین برید بدبخت شد و به لجن‌زار فعلی گرفتار شد» تصریح کرد: بشر وقتی از دنیا برید دنیا و آخرت و جسم و روح و عقل و امنیت و عاطفه‌ خود را از دست داد.

 دبیر شورای نگهبان در ادامه به پیام‌های پیامبر (ص) در جنگ‌های سریه اشاره کرد و گفت: پیامبر وقتی امیری را می‌فرستاد به او توصیه می‌کرد که اول مردم را به تقوا دعوت کند. پس همان‌طور که در خطبه‌های نماز جمعه تقوا بسیار مورد اهمیت است، در جنگ‌ها نیز اولین قدم دعوت به تقوا است تا از خدا بترسند و هم درباره خود و هم دیگران تقوا را رعایت کنند. هم‌چنین پیامبر می‌فرمایند که به نام خدا بجنگید؛ چون در جنگ الهی مساله‌ خدا مطرح است و مساله انسان نیست. از طرف دیگر باید در راه خدا بجنگید و جنگ فی سبیل الله باشد. یعنی برای سلطه‌طلبی، دشمن‌کوبی، هوی و هوس و انتقام‌جویی نباشد و البته با هرکس که به خدا کافر است بجنگید اما به او خیانت نکنید، مکر نکنید، کسی را مثله نکنید، بچه‌ها را نکشید، درخت میوه‌دار را قطع نکنید، نخل‌های خرما را نسوزانید، زراعت مردم را از بین نبرید و حیوانات را از پا درنیاورید.

 وی با اشاره به این‌که «پیامبر خطاب به یارانش توصیه می‌کرد که در مواجهه با دشمن آن‌ها را به چند چیز دعوت کنند» توضیح داد: پیامبر توصیه می‌کرد در مقابل دشمنان به آن‌ها بگویید مسلمان شوند و اگر پذیرفتند دست از سر آن‌ها بردارید. هم‌چنین از آن‌ها بخواهید که هجرت کنند اما اگر نپذیرفتند باید بدانند که در بیت‌المال سهمی ندارند. البته اگر حکم خدا را قبول داشتند به آن‌ها کاری نداشته باشید.

 خطیب نماز جمعه این هفته‌ تهران در ادامه به چند روایت در مورد وضعیت جنگ‌های اسلامی پرداخت و اظهار کرد: در جنگ‌های اسلامی مساله کشورگشایی، دشمن‌کشی و انتقام‌گیری مطرح نیست بلکه مساله‌ خدا مطرح است و این‌که نور خدا در دنیا منتشر شود. پس آن‌ها که سر راه می‌آیند باید از سر راه برداشته شوند. پس حرف‌هایی که راجع به خشونت در اسلام زده می‌شود بی‌انصافی است و باید به وظیفه خود برای معرفی اسلام به دنیا با توجه به انحرافی که وجود دارد دقت کنیم و از رسانه‌ها برای رساندن پیام اسلام و پیامبر به دنیا استفاده کنیم.

کد خبر 147035
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز