اگر هیأت رئیسه مجلس از ادامه کار جلوگیری نمیکرد میتوانستیم بیش از 3هزار میلیارد تومان اسناد و مدارک تخلف در این شرکتها را اثبات کنیم. به گزارش مهر، سلیمان جعفرزاده در مورد دلایل تاخیر ارائه گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی گفت: «چالشهای پیشرو در این پرونده آنقدر زیاد است که بنده با وجود اینکه 2دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بودهام در این 8سال هیچ موردی مانند تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، اینچنین سیاسی نشده بود».
فشار سیاسی بر تیم تحقیق و تفحص
وی افزود: «از روز اولی که طرح تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی آغاز شد بلافاصله با فشارهای سیاسی از سوی بسیاری از چهرهها و حتی هیأت رئیسه مجلس مواجه شدیم؛ چراکه نمایندگان حاضر در تیم تحقیق و تفحص به سراغ شرکتهایی رفتند که 60سال هیچگونه نظارتی بر عملکرد آنها نبوده است. همین شرکتها، تهمتها و افتراهای بسیاری به گروه تحقیق و تفحص وارد کردند ولی ما به دور از تمام این حاشیهها به کارمان ادامه دادیم».
سهشنبه، زمان ارائه نتیجه نهایی
رئیس اسبق کمیسیون اجتماعی مجلس از ارائه گزارش نهایی تیم تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی کشور در جلسه علنی امروز مجلس خبر داد و افزود: «در این گزارش آمده است که پس از بررسی وضعیت 150شرکت زیرمجموعه سازمان بازنشستگی و شستا بیش از یکهزار میلیاردتومان اختلاس انجام شده است».
مبلغ اختلاس در شستا
جعفرزاده تصریح کرد: «در حالی که داشتیم به سرنخهای بیشتری در این پرونده بزرگ اختلاس پی میبردیم هیأت رئیسه مجلس از ادامه تحقیق و تفحص جلوگیری کرد. به اعتقاد اعضای تیم تحقیق اگر فعالیت ما تا 60روز دیگر ادامه داشت میتوانستیم بیش از 3هزارمیلیارد تومان اسناد و مدارک تخلف در این شرکتها را اثبات کنیم».
موانع ادامه تحقیق و تفحص
عضو کمیته تحقیق و تفحص از شرکتهای سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه این فساد مالی در یک دوره زمانی خاص انجام شده است گفت: متأسفانه هیأت رئیسه مجلس به هیچ عنوان با تیم تحقیق همکاری نداشت و موانعی را سد راه ما میکرد. حتی زمانی که از یک شرکت خواستیم تا اسناد بلاتکلیفی 70میلیارد تومان از سرمایه خود را ارائه کند هیأت رئیسه مجلس دستور داد تا کار همانجا متوقف شود و دیگر ادامه ندهیم.
تبدیل اموال 30میلیون بازنشسته به شرکتهای فامیلی
نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس گفت: «این پرونده هنوز به مراجع قضایی ارجاع نشده است و نهایتا ما تمامی اسناد و مدارک خود را در صحن علنی مجلس قرائت میکنیم ولی آنچه باعث تأسف است اینکه اموال 30میلیون بازنشسته تأمین اجتماعی را تبدیل به شرکتهای خانوادگی کردهاند و تمامی قراردادهای کوچک و بزرگ به فرزندان مدیران و بستگان و آقازادهها واگذار شده است».
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه شرکتهای زیرمجموعه شستا و سازمان بازنشستگی حیاطخلوت احزاب، گروهها و طیفها در دولتهای قبلی و فعلی بوده است گفت: «تحقیق ما در مورد 3سال اخیر بوده است ولی به این نکته پیبردیم که پای دولتهای قبلی هم گیر است. ما در این پروندهها اشخاصی را داریم که در 10شرکت عضو هیأتمدیره هستند». جعفرزاده افزود: «رشوه را نشنیدم ولی برخی از نمایندگان در برخی از این شرکتها ورود پیدا کردهاند و در تخلف مالی آنها شریکند بهطوری که تخلفات برخی از نمایندگان در این فساد مالی محرز و مستند است».