همشهری آنلاین: یک متخصص پزشکی ورزشی گفت: در بیماران قلبی مصرف قند و شکر، عسل، خرما و تمام مواد غذایی شیرین و نشاسته‌ای باید کنترل شود.

شکر

دکتر بهزاد حیدرپور در گفت وگو با ایسنا، درباره مهمترین اصولی که در نوع تغذیه بیماران قلبی باید رعایت شود، اظهار داشت: شیرینی زیاد موجب چاقی، افزایش تری‌گلیسیرید خون، افزایش قند خون و بیماری دیابت یا مرض قندخون می‌شود.

دکتر حیدرپور افزود: مصرف شیر و ماست کم‌چرب به مقدار دو تا سه لیوان و مصرف پنیر کم نمک به مقدار 30 گرم ( یک قوطی کبریت) در روز مجاز است. مصرف سفیده تخم‌مرغ به دلیل نداشتن کلسترول محدودیتی ندارد ولی زرده تخم‌مرغ نباید بیشتر از دو عدد در هفته مصرف شود.

وی گفت: برای جلوگیری از کم‌خونی و فقر آهن سعی کنید در هفته 2 تا 3 بار و هر بار صد گرم گوشت قرمز بدون چربی (ترجیحاً گوساله) استفاده کنید.

دکتر حیدرپور خاطرنشان کرد: مصرف دانه سویا، کنجد، سبوس گندم، دانه آفتابگردان، نخود، لوبیا سفید، عدس، بادام، بادام هندی، فندق و برگه زردآلو همراه با مواد غذایی حاوی ویتامین C مثل مرکبات، توت‌ها، گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای به تامین آهن بدن کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: در مصرف فلفل تند و مواد کافئین دار مثل قهوه، شکلات و چای غلیظ که می‌توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند، زیاده روی نکنید. در صورت نداشتن حساسیت، مصرف ادویه‌ها و ترشی‌ها در حد معمول بلامانع است.

دکتر حیدرپور گفت: استفاده زیاد و دائمی از انواع نوشابه‌ها بسیار مضر است، دوغ کم نمک را جایگزین نوشابه‌ها کنید. افزایش وزن موجب وارد آمدن فشار زیادی بر قلب و سایر اعضای بدن می‌شود. برای جلوگیری از چاقی علاوه بر کنترل تغذیه خود، حتماً روزی 30 دقیقه نرمش و پیاده روی کنید.

کد خبر 151716
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز