دکتر ضیاءالدین مظفری، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه گاه در صنعت از سولفات آهن برای سیاه کردن زیتون استفاده میشود و تشخیص زیتون سیاه طبیعی از زیتون سیاه تقلبی دشوار است بنابراین مصرف زیتون سبز بر سیاه ترجیح داده میشود.
*زیتون سرشار از بتاکاروتن است
وی در ادامه با اشاره به اینکه زیتون سرشار از بتاکاروتن است گفت: بتاکاروتن آنتیاکسیدانی است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و برخلاف ویتامین A که مصرف زیاد آن برای بدن مضر و خطرناک است مصرف بتاکاروتن برای سلامتی ضرری ندارد.
*مصرف سرانه زیتون در ایرانیان پائین است
دکتر مظهری گفت: مصرف سرانه زیتون در ایران یک صد و شصت گرم است در حالی که این رقم در یونانیان به 500 گرم میرسد.
وی گفت: فرزندان خود را به خوردن روغن زیتون با نان سنگک برشته عادت دهید.
*روغن زیتون در بدن امگا 3 میسازد
دکتر مظهری گفت: اسید اولئیک از روغنهای ضروری در بدن است که به وفور در شیر مادر و زیتون وجود دارد.
وی در ادامه افزود: اسیداولئیک موجود در زیتون در بدن به اسید لینولئیک تبدیل شده و این ماده به امگا 3 تبدیل میشود.
*روغن زیتون بهترین ضد آفتاب
این متخصص تغذیه گفت: روغن زیتون علاوه بر اینکه بهترین روغن به عنوان ضد آفتاب است برای رفع خارش و ترکهای ناشی از بارداری نیز بسیار سودمند است.
*روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است
مظهری گفت: با اشاره به اینکه هر قاشق غذاخوری روغنزیتون صد و بیست کیلو کالری انرژی دارد گفت: برای مصرف این مقدار انرژی به یک ساعت پیاده روی نیاز است.
وی گفت: روغن زیتون بهترین دارو برای رفع یبوست است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه روغن زیتون تا دمای نود و پنج درجه سانتیگراد خواص خود را حفظ میکند گفت: عمدتاً در فرآیند سرخ کردن دما تا 170 درجه سانتیگراد افزایش مییابد ولی اگر سرخ کردن مواد غذایی با حرارت ملایم باشد میتوان از روغن زیتون برای سرخ کردن مواد استفاده کرد.
مظهری در پایان گفت: روغن زیتون باید به دور از نور نگهداری شود.