فرهاد دانشجو در گفتگو با مهر به تشریح برخی جزئیات نحوه کاهش شهریه و تامین منابع دیگر مالی در دانشگاه آزاد پرداخت و اضافه کرد: در حال حاضر شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد صرف مسائلی از جمله پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی، کارکنان، قبوض برق و آب و خرید تجهیزات می شود این در حالیست که باید منابع دیگری به منظور تامین بار مالی دانشگاه ایجاد شود.
وی گفت: به منظور ایجاد مدیریت مالی، یک تیم متشکل از متخصصین اقتصادی باید نحوه ایجاد منابع مالی را بررسی کنند که در حال حاضر این تیم را به صورت جزئی در خصوص ایجاد "بانک دانشگاه آزاد اسلامی" به کار گماردم. تیم مذکور در حال بررسی نحوه سرمایه گذاری یک هزار و 400 میلیارد تومان در این بانک است که هر سال از شهریه دانشجویان تامین می شود.
عضو هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه ارائه برنامه خود برای کاهش شهریه دانشجویان این دانشگاه به گردش مالی بانکی بزرگترین دانشگاه حضوری جهان اشاره کرد و افزود: شاید بتوان 40 تا 50 درصد هزینه ها را با گردش مالی فراهم کرد. این امر از طریق بانک دانشگاه آزاد اسلامی یا قرارداد با بانکهای موجود به منظور ایجاد مدیریت پولی در هزینه ها محقق خواهد شد.
به گفته دانشجو، با ایجاد مدیریت مالی، شهریه های دریافتی از دانشجویان مستقیم به اعضای هیات علمی و کارکنان پرداخت نمی شود بلکه این شهریه توسط مدیریت پولی منجر به افزایش پول می شود که کاهش شهریه را به همراه دارد. اگر قرار باشد شهریه ها، تمام هزینه دانشگاه را تامین کنند امکان افزایش شهریه ادامه دارد.
وی تاکید کرد: به محض اتمام کارشناسی متخصصان تا یکی دو ماه دیگر اطلاعات بیشتری می توانم در اختیار رسانهها قرار دهم.
رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد اسلامی درباره زمان کاهش شهریه های این دانشگاه ابراز امیدواری کرد که در سال دوم مدیریت خود حدود 20 درصد شهریه ها را کاهش دهد.
وی در این باره گفت: در این مدت با بهره گیری از متخصصان کشور در زمینه سهام و مدیریت پولی باید دید با این منبع پولی که هر سال وارد دانشگاه می شود چه نوع افزایشی را می توان در گردش مالی ایجاد کرد.
دانشجو درباره امکان استفاده از کمکهای دولت در گردش مالی دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری اینکه این دانشگاه همواره از امکانات دولتی استفاده می کند، ادامه داد: ارز، امکانات دولتی و زمین در اختیار دانشگاه آزاد قرار داده می شده و اینطور نبود که دانشگاه اصلاً از امکانات دولتی استفاده نکند، من تاکنون نشنیدم دکتر جاسبی سخنی از عدم استفاده از امکانات دولتی به زبان بیاورد.
وی خاطرنشان کرد: آنطور که در جریان هستم دولت هر ساله به صندوق دانشجویان بی بضاعت دانشگاه آزاد اسلامی کمک می کند و سال گذشته هم نزدیک به حدود 100 میلیارد تومان به این صندوق اختصاص داده است.
وی در عین خاطرنشان کرد که استقلال دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه خصوصی و غیردولتی همواره باید حفظ شود.
رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد درباره زمان برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: من در جریان برگزاری این جلسه نیستم و این مسائل را دیگر پیگیری نمی کنم. منتظر هستم هر زمان جلسه برگزار شد نتیجه نهایی به من اعلام شود.