عبدالرحیم سیاهکارزاده دبیر اجرایی جشنواره تجسمی فجر گفت: در این طرح استان ای کشور به 9 گروه تقسیم شده است که در رشتههای و آثار هنرمندان هر یک از گروهها در استان های آن گروه به نمایش گذاشته میشود.
در رشته های عکاسی، کاریکاتور، پوستر و تصویرسازی که انتخاب آثار در یک مرحله انجام میشود و آثار قابل تکثیر است، آثار هنرمندان هر یک از گروههای 9 گانه استان ها که به جشنواره برای رقابت انتخاب نهایی شده است، تکثیر میشود و در استانهای همان گروه به نمایش گذاشته میشود.
به عنوان مثال آثار عکاسی، پوستر، کاریکاتور و تصویرسازی هنرمندان استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان که در گروه یک قرار دارند اگر به جشنواره راه پیداکنند، علاوه بر تهران در این چهار استان گروه یک نیز به نمایش گذاشته میشود.
سیاهکارزاده درباره آثار سایر رشتههای جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر گفت: در رشتههای نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه و سفال که امکان تکثیر آثار وجود ندارد آثار در دو سطح در استان های کشور به نمایش گذاشته میشود.
وی در ادامه گفت: در این رشته ها دستهای از آثار نه قابلیت راهیابی به رقابت در جشنواره و نه قابلیت نمایشگاهی دارند که این آثار رد میشوند.
دسته ای از آثار در انتخاب نهایی برای رقابت در جشنواره پذیرفته میشوند که اصل این آثار در تهران به نمایش گذاشته میشود و تصاویر آثار هنرمندان هر یک از گروههای استان در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و مجسمه که برای رقابت نهایی در جشنواره انتخاب شده اند در استان های آن گروه به نمایش در میآید.
دبیر اجرایی چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر افزود: در رشتههای نقاشی، خوشنویسی،نگارگری، سفال و مجسمه آثاری هر یک از گروههای استان ها که بر اساس نظر هیات انتخاب قابلیت راهیابی به بخش رقابتی جشنواره را ندارند اما قابلیت نمایشگاهی دارند، در استانهای همان گروه به نمایش گذاشته میشود.
وی ادامه داد: با تجربه سه دوره قبل جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر که آثار بسیاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شد اما فقط درصد کمی از آثار امکان راهیابی به جشنواره را داشتند، این طرح در این دوره اجرا میشود تا هم آثار بیشتری در به نمایش گذاشته شود و هم مخاطبان و علاقمندان در سراسر کشور بتوانند از آثار جشنواره دیدن کنند.
سیاهکارزاده گفت: این طرح اگر به نحو مناسبی انجام شود میتواند رونق و تحرکی در جربان هنرهای تجسمی در استان های کشور ایجاد کند.
وی در پایان گفت: کمبود فضاهای مناسب نمایشگاهی در کشور با این طرح سعی میشود هم آثار بیشتری به نمایش گذاشته شود و هم از فضاهای موجود نمایشگاهی در تمامی استان های کشور به نحو مطلوب استفاده شود.
چهارمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر در رشتههای نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمهسازی، عکاسی، کاریکاتور، تصویرسازی ، پوستر و فیلم های مستند هنرهای تجسمی 10 بهمن تا 14 اسفند ماه برگزار میشود.