به گزارش ایرنا، شهناز باشتی گفت: بدخوابی، کرخت شدن قسمتهایی از بدن و عضلات، زود عصبانی شدن، خودخوری، بیقراری، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری، بدگمانی و نداشتن ثبات عاطفی، خلقی و رفتاری از دیگر نشانههای استرس هستند.
وی ادامه داد: استرس با سن، جنس، وضعیت تاهل، رضایت شغلی، وضعیت مسکن، تحصیلات، تعادل بین میزان درآمد و هزینۀ زندگی در ارتباط است و افسردگی، اضطراب، وسواس، پرخاشگری و دردهای جسمی به دلیل استرس تشدید میشوند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: استرس موجب اختلالات جسمی چون ضربان قلب، اختلال در تنفس و گوارش و احساس دردهای استخوانی و جسمی میشود.
باشتی یادآور شد: هر عملی که موجب برهم خوردن تعادل روانی انسان و تغییرات سریع احساسی، عاطفی، خلقی و رفتاری شود، استرس زا محسوب میشود. همچنین عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران، احساس خودکم بینی، ترس از اظهار وجود، از دست دادن اعتماد به نفس و نومیدی استرس زا است.
به گفته وی مرگ عزیزان، ستیزه و جدایی در کانون خانواده، ترس از بیکاری، نداشتن امکانات مناسب اجتماعی، شهرنشینی و سکونت در محلات پرجمعیت و ماندن در ترافیک سنگین در راه خانه و محیط کار از دیگر عوامل استرس زا هستند .