همچنین براساس اعلام تلویزیون دولتی سوریه انتخابات پارلمانی این کشور ۹۰ روز پس از تأیید پیشنویس قانون اساسی جدید برگزار خواهد شد تا مشارکت چندحزبی در فضای سیاسی سوریه در عمل محقق شود.خبرگزاری رسمی سوریه روز گذشته گزارش داد که بشار اسد، رئیسجمهور این کشور طی حکمی روز یکشنبه 26 فوریه را برای برگزاری همهپرسی عمومی درباره قانون اساسی اصلاحشده این کشور تعیین کرده است.
کمیته بازنگری قانون اساسی سوریه هفته گذشته پیش نویس اصلاحیه قانوناساسی را به بشار اسد تحویل داد. این کمیته در ۲۳ مهرماه توسط بشار اسد بهمنظور اجرای اصلاحات در قانون اساسی و پاسخ به درخواستهای مردم تشکیل شد؛ کمیتهای که در آن 29 نفر از استادان دانشگاه و کارشناسان سیاسی سوریه حضور دارند.
سخنگوی این کمیته اعلام کرده است که تغییرات زیادی در قانون اساسی این کشور صورت گرفته است که ازآن جمله میتوان به امکان تکثر سیاسی در این کشور و به قدرت رسیدن هر یک از احزاب سیاسی اشاره کرد. براساس یکی از بندهای قانون اساسی جدید، نظام سیاسی سوریه یک نظام چندحزبی خواهد بود که احزاب میتوانند از طریق رایگیری به ریاست دولت برسند. این در حالی است که براساس قانون اساسی پیشین، تنها حزب بعث میتوانست این کشور را اداره کند.
همچنین در قانون اساسی اصلاح شده دوره ریاستجمهوری 7ساله است و یک شخص میتواند تنها برای دو دوره ریاستجمهوری را بر عهده داشته باشد. پیش از این تعداد دورههای ۷ ساله ریاستجمهوری سوریه نامحدود بود. قرار است ۹۰ روز پس از تصویب پیش نویس قانون اساسی جدید سوریه، انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار شود. این در حالی است که شبکه تلویزیونی الجزیره روز گذشته گزارش داد که مخالفان این کشور شرکت در همهپرسی قانون اساسی را رد کردهاند.
صف قطعنامهها در سازمان ملل
درحالیکه گزارشها از بررسی قطعنامه پیشنهادی عربستان و قطر علیه سوریه در مجمع عمومی سازمان ملل خبر میدهد، فرانسه اعلام کرده که در تلاش برای ارائه قطعنامه جدیدی با همکاری و همراهی روسیه به شورای امنیت است. به گزارش رویترز، آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه روز گذشته اعلام کرد که این کشور در حال مذاکره با مقامهای روسیه است تا قطعنامه جدیدی درباره سوریه به شورای امنیت ارائه کند.
مقامهای فرانسوی میگویند در این قطعنامه خواستار تعیین گذرگاهی برای انتقال کمکهای بشردوستانه به سوریه شدهاند. گفته میشود قرار است رایگیری درباره قطعنامه پیشنهادی عربستان و قطر ، امروز در مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود. در قطعنامه مورد حمایت اتحادیه عرب درخواست شده تا نماینده مشترکی از سوی سازمان ملل و این اتحادیه به سوریه اعزام شود. در مجمع عمومی سازمان ملل حق وتو وجود ندارد اما قطعنامههای تصویب شده در این مجمع هم فاقد ضمانت قانونی و اجرایی هستند.
تسویهحساب غرب با بشار اسد
عدنان منصور، وزیر امور خارجه لبنان در گفتوگو با روزنامه مصری الاهرام اعلام کرد که حوادثی که در سوریه در حال اتفاق افتادن است در حقیقت تسویه حساب غرب با بشار اسد به خاطر مواضعش در قبال مسئله فلسطین است.وی تأکید کرد: با توجه به موقعیت، اهمیت و تاریخ طولانی مبارزات سوریه درخصوص مسئله فلسطین و نیز جنگهای این کشور علیه اسرائیل، کشورهای غرب لازم میدانند که با سوریه تسویه حساب کنند؛ چون معتقدند اگر نظام سوریه تغییر کند میتوانند در منطقه راهکارهایی را که میخواهند به اجرا درآورند.
حمله به لوله انتقال نفت و کشف سلاح
انفجار یک لوله اصلی انتقال نفت خام در حاشیه شهر حمص باعث شد تا دود سیاه و غلیظی آسمان این منطقه را فرابگیرد. لوله منفجرشده، نفت خام را از میدان رمیله به پالایشگاه حمص، یکی از پالایشگاههای سوریه انتقال میدهد و طی ماههای گذشته چندین بار هدف حمله قرار گرفته است. همچنین روز گذشته ارتش سوریه مقادیر زیادی اسلحه در حماه کشف کرد. حماه 30سال پیش هم مرکز یک شورش علیه دولت سوریه بود.