به گزارش مهر، فصل بهار از راه رسید و با خود فراوانی میوهها و سبزیجات تازه را به همراه آورد. در اینجا 6 خوراکی را به شما معرفی میکنیم که میتوانند رژیم غذایی روزانه شما را متنوع کرده و سلامت را برایتان به ارمغان بیاورند.
مارچوبه
این گیاه ترد و نازک به مدت صدها سال به عنوان یک ماده غذایی لوکس در طبقه اعیان استفاده میشد. یک پیمانه از این گیاه میتواند بیش از نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامین K را تامین کند. این ویتامین نقش مهمی در لختگی خون و حفظ قدرت استخوانها ایفا میکند.
مارچوبه همچنین یک منبع گیاهی غنی از آهن است که به حفظ استخوانها، مو و قدرت ناخنها کمک میکند. این خوراکی به صورت بخارپز یا سرخ شده برای شام در سالاد و املت سرو میشود.
اسفناج
برگهای سبز این گیاه لذیذ قادرند بدن شما را از سر تا انگشت پا تغذیه کنند. اما منحصراً اثر ویژهای در محافظت از قدرت بینایی شما دارند. اسفناج غنی از آنتی اکسیدانهایی چون بتا- کاروتن، ویتامین C و ویتامین E است که همگی آنها خطر آب مروارید و تخریب ماکولار چشم را از طریق خنثی کردن خطرات رادیکالهای آزاد کاهش میدهند.
اسفناج همچنین منبع غنی از "لوتین" و "زی گزاتنین" است. این دو ماده خوراکی برای چشم اثر ضد آفتاب دارند و میتوانند از آسیب دیدگی به شبکیه جلوگیری کنند. مخلوطی از برگهای جوان اسفناج با برگهای کاهو معمولی میتواند بهره غذایی سالاد شما را افزایش دهد.
توت فرنگی
این میوه آبدار از گروه خانواده توتها، یکی از قویترین منابع ویتامین C است. این ویتامین به بدن شما در تولید کلاژنها کمک میکند. کلاژن یک ساختار پروتئینی است که به جوانی و شادابی پوست کمک میکنند. توت فرنگی همچنین یکی از کم کالریترین و کم قندترین میوهها است. این بدان معنی است که میتواند قند را در بیماران دیابتی به روشی مثبت مدیریت کند. در این فصل میتوانید از خوردن این میوه به صورت تکه شده همراه با غلات یا خامه لذت ببرید.
رازیانه
این سبزی بهاری غنی از پتاسیم است و برای سلامت قلب فواید بسیاری به همراه دارد. این خوراکی دارای یک بافت مجعد و طعم و مزه منحصربه فرد شیرین بیان است.
مصرف رژیم غذایی غنی از پتاسیم به بدن کمک میکند که مازاد سدیم را بزداید و در نهایت منجر به کاهش فشار خون به ویژه در بیماران مبتلا به فشار خون بالا شود.
بخش کروی شکل کمرنگ انتهایی این گیاه می تواند تکه تکه و به صورت خام یا پخته مصرف شود. برگهای پر- مانند سبز تیره این خوراکی نیز میتواند به عنوان چاشنی به کار رود. رازیانه تفت داده شده به همراه روغن زیتون و سرکه بالزماتیک میتواند در کنار بشقاب شما گذاشته شود و یا تکههای باریک رازیانه خام با گریپ فروت یا پرتقال در سالاد قرار گیرد
تره فرنگی
تره فرنگی محتوی تمام ترکیبات ضد سرطان است. بنابراین، این سبزی که در بهار بسیار فراوان است میتواند در رژیم غذایی هفتگی شما قرار گیرد و به راحتی بدن را از هجوم این بیماری مهلک حفظ کند. همانند سایر گیاهان عضو خانواده پیازداران، خورد کردن تره فرنگی میتواند مخزن ترکیبات گوگردی تند آن را خارج و یک ماده بالقوه ضد سرطان را عرضه کند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که عناصر موجود در پیازها میتوانند عوامل سرطانزا را بی اثر و رشد سلولهای سرطانی را آهسته کنند.
همچنین مطالعات دیگری نشان میدهند افرادی که به طور مرتب از پیازها (شامل تره فرنگی) استفاده میکنند با خطر کمتری برای ابتلا به انواع مختلف سرطان روبه رو هستند. برای سود جستن از فواید تره فرنگی میتوانید از این خوراکی پرقدرت در تهیه یک سوپ لذیذ استفاده کنید.
نخود فرنگی
نخودفرنگی شیرین و تازه، یک خوراک لذیذ است. این گیاه در فصل بهار و در یک دوره کوتاه رشد میکند و دوره زندگی بلندی ندارد. بنابراین یافتن نخود فرنگی تازه در بهار یک فرصت بزرگ به شمار میرود. یک پیمانه نخود فرنگی 115 کالری و بیش از 7 گرم فیبر به ویژه فیبرهای قابل حل کاهنده کلسترول تولید میکند.
درحقیقت، نتایج تحقیقات نشان میدهند که مصرف 5 تا 10گرم بیشتر از فیبرهای قابل حل میتواند کلسترول بد (LDL) را به میزان 3 تا 5 درصد کاهش دهد.
نخودفرنگی پخته میتواند در سالاد ماکارونی و یا در روغن زیتون همراه با برگهای نعنا و برشهای لیمو ترش در کنار بشقاب غذا سرو شود.