سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۵ - ۱۹:۵۵
۰ نفر

گروه اقتصادی- وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از تشکیل سازمان غذا و دارو خبر داد و هدف از تشکیل آن را افزایش کارایی صنایع تولید مواد غذایی و دارویی و ساماندهی بخش تولید و نظارت بر بهداشت غذا و دارو اعلام کرد.

به گزارش همشهری، کامران باقری لنکرانی این خبر را در نشست این هفته اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد.وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روغن مصرفی در ایران نسبت به روغن مصرفی در سایر نقاط جهان دارای بدترین کیفیت است و نان تولیدی در کشور نیز فاقد کیفیت مطلوب است و می توان گفت نان مصرفی شهروندان تهرانی نیز از بی کیفیت ترین تولیدات نان است؛ چرا که طرح حذف جوش شیرین هنوز در تهران با موفقیت اجرایی نشده است.
وی خاطرنشان کرد که با تشکیل سازمان غذا و دارو که زیر نظر مستقیم رئیس جمهور و وزارت بهداشت فعالیت خواهد کرد، نظارت و کنترل دقیقی از زمان تولید تا عرضه نهایی تولیدات غذایی انجام خواهد گرفت.
وزیر بهداشت گفت: ورود روغن خوراکی با کیفیت حتی با وجود پرداخت یارانه به مراتب هزینه کمتری را متحمل کشور می کند؛ چرا که هزینه درمان و عوارض ناشی از مصرف روغن بی کیفیت بسیار بالاتر از واردات روغن است.
کامران باقری لنکرانی همچنین از افزایش مازاد تولید دارو در کشور خبر داد وگفت: تداوم حیات صنایع دارویی کشور در گرو صادرات است. وی با بیان اینکه بخش خصوصی در مقایسه با بسیاری از کشورها در خصوص صادرات دارو ضعیف عمل می کند، افزود: شرکتهای ایرانی حاضر به پذیرش ریسک سرمایه گذاری در دیگر کشورها نیستند.لنکرانی همچنین درباره سیاستهای اصل ۴۴ نیز گفت: قطعاً بخش بهداشت و درمان جدا از سیاست های کلی اصل ۴۴ نیست لذا وزارت بهداشت نیز باید برای حضور بخش خصوصی و توانمندسازی آن در ورود به این عرصه فضا را باز کند.
به گزارش همشهری، در بخش دیگری از برنامه اتاق بازرگانی تهران،  دیناروند معاون وزیر بهداشت از رتبه بندی شرکت های غذایی خبر داد و گفت که بر اساس این رتبه بندی شرکت های معتبر صنایع غذایی می توانند بدون آزمایش های لازم محصولات خود را وارد بازار کنند. معاون وزیر بهداشت همچنین وجود رقابت های ناسالم و نیز قاچاق فرآورده های بهداشتی که موجب افزایش محصولات تقلبی در بازار شده است را از دیگر مشکلات صنعت دارو برشمرد و گفت: هیچیک از این موارد مورد تأیید وزارت بهداشت نیست و تلاش برای حل آنها ادامه دارد.
لزوم رفع قوانین متناقض در بخش صنایع غذایی و دارویی
به گزارش همشهری، فعالان بخش خصوصی نیز در این نشست، با اشاره به توانمندی بالای بخش خصوصی در زمینه ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و رقابت با تولیدکنندگان خارجی، بر ضرورت باز تعریف وظایف وزارت بهداشت و درمان پس از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی تاکید کردند.
نمایندگان بخش خصوصی همچنین خواستار تشکیل کارگروه های تخصصی برای بررسی مسائل صنایع غذایی با مشارکت بخش خصوصی و وزارت بهداشت شدند.
محمد نهاوندیان - رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در این نشست با اشاره به قابلیت چشمگیر بخش خصوصی برای حضور در بخش خدمات درمانی و دارویی و با رد تصورات مبتنی بر عدم تمایل بخش خصوصی برای حضور در بخش های بزرگ اقتصادی، گفت: با توجه به ابلاغیه مقام معظم رهبری، باید وزارت بهداشت نیز چون سایر وزارتخانه ها تعریف جدیدی از فعالیت خود در جهت کاهش تصدی گری دولت ارائه کند
کد خبر 1677

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز