به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر،دکتر سید محمد حسینی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه 8 اردیبهشت در دانشگاه تهران بود، ضمن اعلام این خبر و اشاره به تلاشهای دولت برای کم کردن بار ناشران گفت:با توجه به تحولاتی که در قیمت کاغذ در کشور صورت گرفته است باید حمایتهای دولتی از نشر شکل جدیتری به خود بگیرد و در همین راستا درهیئت دولت مصوب شد که مالیات کتابفروشیها حذف شود تا شوق بیشتری در این صنف برای رونق دادن به فعالیت فرهنگی و سوق دادن جامع به سمت مطالعه ایجاد شود و با هماهنگیها به عمل آمده با بانک مرکزی نیز مصوب شده است که واردکنندگان کاغذ بتوانند با نرخ ارز مصوب این بانک به فعالیت بپردازند.
حسینی در ادامه با اشاره به حضور 4200 ناشر در این دوره از نمایشگاه کتاب گفت: امسال جدای از ناشران داخلی، ناشرانی از 87 کشور دنیا نیز در نمایشگاه کتاب حاضر خواهند بود. در کنار این موضوع و به منظور رونق بیشتر حضور در نمایشگاه کتاب، بالغ بر 10 میلیارد تومان یارانه نیز برای دانشجویان تخصیص یافته است که بخشی از آن به صورت ثبتنام اینترنتی در اختیار آنها قرار گرفته است و برخی دیگر نیز به صورت خرید کتاب در اختیار مراکز مرتبط با آنها قرار میگیرد.
حسینی با اشاره به انتشار 69 هزار عنوان کتاب در سال گذشته که نسبت به سال 89 با افزاریش 5 هزارعنوانی در کشور روبرو بوده است، گفت: نمایشگاه کتاب امسال میزبان 400 هزار عنوان کتاب است که این تعداد شامل آثار خارجی حاضر در نمایشگاه نیز میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به فضای معنوی حاکم بر نمایشگاه کتاب امسال گفت: سالنهای نمایشگاه امسال با نام شهیدان والامقام عرصه فکر و اندیشه و نیز شهدای هستهای ناگذاری شده است و غرفههای ویژه حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) و نیز جشنواره امام رضا (ع) در نمایشگاه برپا خواهد شد و در کنار آن نیز در مراسم ویژهای جشن ولادت حضرت زهرا (س) در نمایشگاه امسال برگزار میشود.
حسینی همچنین به حضور بیش از 60 هزار عنوان کتاب دینی در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: جمعی از فضلا و علمای قم نیز در نمایشگاه امسال میزبان مراجعهکنندگان به منظور پاسخگویی به سئوالات دینی هستند. همچنین ستاد امر به معروف و نهی از منکر با مسئولان نمایشگاه همکاری خوبی به منظور رعایت حجاب و عفاف در فضای نمایشگاه به عمل خواهند آورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اشلامی همچنین به رونمایی از یادمان 28 شهید حوزه نشر برای اولین بار در نمایشگاه امسال خبر داد و گفت: حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه بینالمللی کتاب هر ساله برای ناشران و نویسندگان فرصتی بوده تا به نوعی با ایشان تجدید میثاق کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به خط قرمزهای حاکم بر نمایشگاه امسال اشاره کرد و گفت: کشور ما کشور حاکمیت اندیشههای سکولاریستی نیست و لذا هر فردی با هر اندیشهای نمیتواند در آن اثری را منتشر کند. در نمایشگاه سال گذشته شاهد بودیم که کتابهایی حاوی برخی اسامی و عناوین جعلی منتشر و در نمایشگاه عرضه شد که به دلیل مخالفت با عدم وفاق در کشور به سرعت جمعآوری شد و امسال نیز کتابهایی که شامل چنین موضوعاتی به ویژه درباره خلیج فارس باشد، اجازه حضور در نمایشگاه نخواهد یافت.
حسینی ادامه داد: افکار و اندیشههای تفرقهافکن نیز در نمایشگاه امسال مجالی برای حضور نخواهند داشت. ما شاهد هستیم افرادی که به همکاری با افرادی مانند عبدالمالک ریگی وگروههای القاعده میپردازند، بخشی از مبانی فکری خود را به واسطه آثار مکتوبی به دست میآورند که در این زمینه منتشر شده است، ولی نمایشگاه کتاب اجازه حضور چنین اندیشهها و آثاری را در فضای خود نخواهد داد.
وی افزود: از حضور آثاری با موضوع عرفانهای کاذب نیز در نمایشگاه امسال جلوگیری خواهد شد. کشور ما خود صاحب بزرگترین عارفان و سالکان راه خداوند است که هر ساله بخشی از آنها از سوی سازمان یونسکو نیز مورد تجلیل و موضوع بزرگداشت قرار میگیرند و به همین خاطر اجازه نخواهیم داد آثاری با موضوع عرفانهای کاذب در نمایشگاه حضور به هم برسانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به موضوع بیداری اسلامی اشاره کرد و گفت: امسال یک هیئت 80 نفری از فعالان فرهنگی مصر در نمایشگاه حاضر خواهند بود. با توجه به وضعیت کشور مصر و تغییر دولت خلأیی در این کشور به وجود آمده است و غرب سعی دارد این کشور را از ایران بترساند و اجازه ارتباط دو سویه میان این دو کشور و حضور فرهنگ اهل بیت (ع) در آن را ندهد، اما حضور این هیئت در ایران بدون شک نظر آنها را نسبت به ایران عوض خواهد کرد.