حسین محمد پورزرندی در گفتوگو با همشهری درباره انتشار اوراق اجاره صکوک گفت: براساس برنامه قبلی قرار است شهرداری تهران برای تأمین مالی 4پروژه شهری 300میلیارد تومان اوراق صکوک منتشر کند که این پروژهها عبارتند از احداث کارخانه تولید برق از پسماند، توسعه خطوط اتوبوس تندرو(BRT)، احداث پروژه نینوا(بزرگترین مرکز تئاتر ایران) و پروژههای توسعه تپههای عباس آباد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرحها به 300 میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد، افزود: برنامه شهرداری این است که برای تأمین مالی این پروژهها اوراق صکوک اجاره منتشر کند و بر همین اساس کلیه مستندات و درخواست صدور مجوز این اوراق در نیمه دوم سال گذشته به سازمان بورس ارسال شده اما هنوز مجوز انتشار این اوراق صادر نشده است.
700 میلیون یورو فاینانس
معاون مالی و اداری شهرداری در ادامه به دریافت 3 فاینانس از کشور چین جمعا به مبلغ 700 میلیون یورو اشاره کرد و گفت: برای تأمین مالی 3پروژه جدید 3 مورد فاینانس از بانکهای چین دریافت شده است که همه آنها نهایی شده و آماده انجام است.
به گفته وی این فاینانسها برای احداث بزرگراه امام علی، تونل نیایش - صدر و ساخت یک مجتمع فرهنگی و تفریحی و سینمایی سهبعدی دریافت شده است.وی افزود: هرکدام از این فاینانسها بین 230 تا 250 میلیون یورو است که مجموعا رقمی بالغ بر 700میلیون یورو را شامل میشود، ضمن اینکه قرار است در آینده نزدیک یک فاینانس دیگر برای توسعه خطوط متروی صادقیه دریافت شود که قرارداد آن همزمان با سایر فاینانسها تنظیم و امضا شده است.
بوروکراسی پیچیده داخلی
پورزرندی همچنین با بیان اینکه پیگیری پروژههای فاینانس نشان میدهد که بوروکراسی پیچیده داخلی اثر بیشتری نسبت به تحریمهای خارجی بر پروژههای شهرداری داشته است تأکید کرد: سابقه اجرای طرحهای مختلف در شهرداری نشان داده است که تحریمهای داخلی اعلام نشده یا بوروکراسی اداری داخلی تأثیر زیادتری نسبت به تحریمهای خارجی بر اجرای پروژههای شهرداری داشتهاند. وی با اشاره به اینکه با وجود تحریمهای خارجی شهرداری تهران موفق به دریافت منابع ارزی لازم از بانکهای خارجی شده است، افزود:
شهرداری تهران توانست در طول 6ماه تأمین مالی پروژهای خود را نهایی کند اما برای دریافت مجوزهای داخلی از نهادهای مرتبط مثل بانک مرکزی حدود 3 سال وقت صرف کردیم.به گفته وی عملا بوروکراسی اداری داخلی نوعی تحریمهای ناپیدای داخلی ایجاد کرده که قدرتش در مقابل تحریمهای خارجی بیشتر است.
درآمدهای پایدار
معاون مالی و اداری شهرداری تهران تصریح کرد: تا سال1384 در حدود 85 درصد از درآمدهای شهرداری از محل فروش تراکم تأمین میشد اما این رقم هماکنون به کمتر از30درصد رسیده و برنامه ما این است که درآمدهای حاصل از تراکم را کاهش دهیم چرا که معتقدیم این درآمدها، درآمدهای ناپایدار هستند. وی افزود: در حالی که تا سال 1384 فقط 12درصد از درآمدهای شهرداری از محل درآمدهای پایدار تأمین میشد، این رقم تا پایان سال90 به 32درصد رسید و برنامه ما این است که میزان درآمدهای پایدار شهرداری به 35درصد از کل درآمدهای شهرداری برسد