سمیه صمدی در گفت وگو با ایسنا، بسیاری از تحقیقات تایید میکند که ارتباط معنیداری بین نوع غذا و نوشیدنیهایی که میخوریم با سردرد وجود دارد بنابراین حذف یا محدود کردن این مواد غذایی میتواند به از بین بردن این سردردها کمک کند.
وی ادامه داد: البته عادات غذایی هم در این میان نقش تعیین کنندهای دارند به عنوان مثال گرسنگی طولانی مدت، تشنگی و حذف وعدههای اصلی یا میان وعدهها هم میتواند باعث ایجاد سردرد شود.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: تمام غذاهایی که می توانند ایجاد آلرژی کنند اغلب سبب سردرد می شوند به عنوان نمونه در افرادی که به ماهی حساسیت دارند طعم دهنده متوگلوتامات سدیم که به برخی از غذاهای آماده اضافه میشود و پروتئین شیر گاو نیز در بعضی افراد عامل سردرد است.
صمدی تاکید کرد: فراموش نکنید تمام غذاهای مانده به دلیل داشتن نگهدارندهها می توانند سبب ایجاد سردرد شوند.
وی افزود: انواع آجیل، کره بادام زمینی، انواع لوبیا و باقلا، غذاهای حاوی گلوتامات از قبیل سس سویا، شیرین کنندههای مصنوعی، غذاهای حاوی نیترات از جمله سوسیس و کالباس از جمله غذاهای سردرد آور محسوب میشوند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: به افرادی که دچار سردرد میشوند در ابتدا توصیه میکنیم دلیل اصلی به وجود آمدن سردرد را بررسی کنند و از مصرف غذاهای حاوی نگهدارنده خودداری کنند.
صمدی ادامه داد: مصرف غذاهایی که در ظرف پلاستیکی نگهداری میشوند باید به حداقل برسد و از مصرف غذاهای مانده و کنسرو شده اجتناب شود.
وی با بیان اینکه ماهی و سبزیجات به دلیل غنی بودن کلسیم و منیزیم برای اغلب افراد مفید است، گفت: وعدههای غذایی این افراد به هیچ عنوان نباید حذف شود به دلیل اینکه نوسان قند خون و گرسنگی سردرد را تشدید میکند.
کارشناس و مشاوره علوم تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: نوشیدن آب کافی در طول روز و انجام فعالیت فیزیکی روزانه در بیشتر ایام هفته به این افراد توصیه می شود.
صمدی خاطرنشان کرد: کمبود آهن و اسید فولیک نیز میتواند سبب ایجاد سردرد در افراد شود که باید بررسیهای آزمایشگاهی در این خصوص نیز صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه غذاهای سرد نیز در برخی افراد سبب ایجاد سردرد میشود، گفت: زمانی که درجه حرارت بدن بالاست به واسطه ورزش یا هوای گرم از خوردن غذاهای یخی خودداری شود.