13 کاندیدا از اسلامگراها، لیبرالها و چهرههای رژیم مبارک در این انتخابات رقابت میکنند.
انتخابات ریاستجمهوری مصر طی 2 روز انجام میشود و کسی انتظار ندارد این دو روز برنده نهایی داشته باشد. در صورتی که کاندیدایی به پیروزی قطعی نرسد، دور دوم در تاریخ 27-28 خرداد برگزار و نام برنده انتخابات اول تیرماه اعلام خواهد شد.
انتخابات ریاستجمهوری مصر و کاندیداتوری در این رقابت مسائل خاص خودش را پشت سر گذاشت. از آن جمله میتوان به تصویب قانونی برای رد صلاحیت مسئولان و نزدیکان رژیم پیشین و افرادی که تابعیت دوگانه خود یا خانواده شان دارند اشاره کرد.
اسامی ۱۳ نامزد ریاست جمهوری مصر
جزئیات رد صلاحیت کاندیداها در مصر
در طول 29 سال حکومت حسنی مبارک مانند پیشینیانش، همیشه فقط رفراندوم آری یا نه برگزار شد. حتی در سال 2005 هم که او اجازه داد مخالفانش او را به چالش بکشند؛ ماجرا را با سرزنش و در نهایت زندانیکردن رقیبش به پایان برد.
رئیسجمهور آینده مصر پنجمین رئیسجمهور این کشور از بعد از سرنگونی پادشاهی بهدنبال کودتای 1952 خواهد بود. این کودتا 6 دهه حکومت نظامیان را در پی داشت. مبارک هم مانند سران قبل از خودش، انور سادات، جمال عبدالناصر و محمد نجیب پیشینهای نظامی داشت.
ژنرالها که حکومت را بعد از 18 روز اعتراض و درگیری و برکناری حسنی مبارک بهدست گرفتند؛ قول دادهاند تا 11 تیر از قدرت کنار بروند و حکومت را به غیرنظامیان بسپارند.
این انتخابات زمانی برگزار میشود که کمتر از 2 هفته به اعلام حکم و محکومیت مبارک زمان باقینمانده است. مبارک 84 ساله متهم است به دست داشتن و دستور قتل حدود 900 معترض در جریان اعتراضهای مردمی. او به همراه 2 پسرش به فساد نیز متهم هستند.