به گزارش ایسنا، محمود احمدینژاد شامگاه سهشنبه در جلسه شورایعالی سینما، با اشاره به ضرورت توجه خاص به تدوین اساسنامه خانه سینما تصریح کرد: باید در عرصه سینمای کشور بنیانی گذاشته شود و ایدههایی در اندیشهها و عمل افراد جای گیرد که اگر در آینده برخی افراد از مسئولیت خود کنار رفتند، آن ایده تغییر نکند. این وظیفه سینماگران است تا با همفکری یکدیگر در این راستا گام بردارند.
خانه سینما به شکل قبلی وجود ندارد
شمقدری نیز درباره خروجی این جلسه توضیح داد: درباره خانه سینما و تشکل جایگزین آن، بحثهای بسیار خوبی در دو جلسه گذشته شورایعالی سینما انجام شده است. در جلسات قبل هم دیدیم که درباره تصویب اساسنامه تشکل جدیدی که قرار است جایگزین مجموعه خانه سینما شود، بحث شده بود. در این جلسه، مصوب شد هیأتی هفت نفره متشکل از سه نفر از سینماگران جامعه اصناف مرتبط با خانه سینما، دو نماینده از سازمان سینمایی کشور و دو نماینده از کمیته ساماندهی صنوف سینمایی تشکیل شود تا اساسنامه تشکل جدید جایگزین خانه سینما را بررسی و تصویب کند.
وی با یادآوری حیطه فعالیت این تشکل جدید گفت: اساسنامه این تشکل جدید ناظر بر فعالیتهای فرهنگی در حوزه سینما خواهد بود و هیچ ارتباطی با فعالیتهای صنفی سینماگران ندارد. همانطور که قبلا توضیح داده شده، مسائل صنفی در سازمان نظام صنفی سینمایی که مستقل عمل خواهد کرد، مورد توجه قرار میگیرند.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به این مطلب که «در مطلب ارسال شده توسط پایگاه اطلاعرسانی دولت، رئیسجمهور مستقیما درباره تدوین و اصلاح اساسنامه خانه سینما صحبت کردند، اما شما درباره تدوین اساسنامه تشکل جایگزین خانه سینما صحبت میکنید»، تصریح کرد: قطعا این مطلبی که در حال حاضر به آن اشاره کردم درست است.
اگر دقت کنید در خبری که توسط پایگاه اطلاعرسانی دولت اعلام شده است، اصلاح اساسنامه خانه سینما جزو توضیحات خبرنگار است نه سخنان آقای رئیسجمهور. شمقدری با تأکید بر اینکه تشکلی به نام خانه سینما اکنون وجود خارجی ندارد، افزود: باز هم به صراحت اعلام میکنم که خانه سینما با آن ماهیت قبلی دیگر وجود خارجی ندارد. این موضوع در جلسه قبل شورایعالی سینما هم توسط آقای احمدینژاد بیان شد. به همین دلیل قرار است تشکل جدیدی برای فعالیتهای غیرصنفی سینماگران تشکیل شود.
وی درباره فعالیتهای این تشکل جدید توضیح داد: همه سینماگران لازم نیست در این تشکل جدید عضویت داشته باشند، چرا که فعالیت صنفی آنها در مکان دیگری پیگیری میشود و این تشکل جدید، تنها محلی برای فعالیتهای فرهنگی است. طبیعتا این تشکل جدید نیاز به اساسنامهای جدید برای رویکرد خاص خود دارد. ما هم قصد داریم در تعاملی با اهالی سینما، این اساسنامه را تدوین و اجرایی کنیم.
رئیس سازمان سینمایی درباره نام این تشکل هم یادآور شد: اکثر اعضای شورایعالی سینما نظرشان بر این بود که این تشکیل جدید، باید نامی جدید داشته باشد اما برخی از اعضا هم معتقد بودند که این تشکل میتواند با همان نام خانه سینما معرفی شود. در هرصورت قرار شد هیأت هفت نفرهای که برای تدوین اساسنامه این مجموعه شکل میگیرد درباره نام آن هم پیشنهاد دهد.