گروه محیط‌زیست - اسدالله افلاکی: 21تیرماه جاری تنها شهروندان تهرانی به استقبال یک روز بدون کیسه نایلون نرفتند؛ خبرهای دریافتی همشهری نشان می‌دهد همزمان با تهرانی‌ها فعالان محیط‌زیست در برخی از شهرهای دیگر بی‌آنکه نهاد یا ارگانی از آنها حمایت کند با تمهیداتی از این ایده زیست‌محیطی شهرداری تهران استقبال کردند.

هومان خاکپور در این‌باره به همشهری گفت: با رسانه‌ای شدن طرح یک روز بدون کیسه نایلکس و انتخاب 21تیرماه برای این طرح از سوی شهرداری تهران، انجمن محیط‌زیستی تسنیم در شهرستان بروجن در استان چهارمحال و بختیاری، با چاپ و توزیع پنج‌هزار تراکت، اجرای این طرح را در دستورکار قرار داد. علاوه بر این، روز 20تیرماه با برگزاری کارگاه آموزشی برای دانشجویان علاقه‌مند به محیط‌زیست، زمینه آموزش چهره به چهره شهروندان را فراهم کرد به‌طوری که همزمان با برگزاری این روز در تهران، در بروجن هم دانشجویان در مراکز مختلف خرید، شهروندان را با مضرات کیسه‌های نایلونی و ظروف یکبار مصرف آشنا کردند.

دیدبان طبیعت بختیاری افزود: انجمن زیست‌محیطی تسنیم علاوه بر آموزش چهره به چهره شهروندان، با استفاده از سیستم پیام‌رسانی ، 20هزار پیامک مرتبط با روز بدون نایلکس را برای شهروندان ارسال کرد با این هدف که حداقل در روز 21تیرماه شهروندان بروجنی هنگام خرید یک کیسه نایلونی کمتر مصرف کنند.

آنطور که این کارشناس و فعال محیط‌زیست می‌گوید، با وجود کمبودهایی که در امر اطلاع‌رسانی وجود داشت تلاش‌های اعضای انجمن و دوستداران محیط‌زیست سبب شد تا بسیاری از شهروندان با پیامدهای نامطلوب استفاده از کیسه‌های نایلونی و ظروف یکبار مصرف پلیمری آشنا شوند به‌طوری که اغلب آنان استفاده از ظروف جایگزین را ترجیح ‌دادند.خاکپور افزود: برخلاف آنکه تصور می‌شد تنها جوانان از این طرح استقبال کنند اما این سالخوردگان بودند که از اجرای طرح به وجد آمده بودند و آن را نوعی تداعی خاطرات بدون کیسه نایلون عنوان می‌کردند.

وی در ادامه به مشکلات اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: مشکل عمده، نبود ظروف جایگزین بود؛ بسیاری از شهروندان و فروشندگان در این روز به این باور رسیده بودند که از ظروف جایگزین استفاده کنند اما مشکل نبود ظروف جایگزین بود؛ در نتیجه بسیاری از شهروندان برخلاف میل خود، از کیسه‌های نایلونی استفاده ‌کردند.

وی فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی را امری ضروری برای نهادینه شدن حذف نایلکس و ظروف یکبار مصرف پلیمری عنوان کرد و گفت: در کنار فرهنگ‌سازی باید سازمان‌ها و نهادهای متولی مثل شهرداری و اداره محیط‌زیست پیشقدم شوند و زمینه تولید و توزیع ظروف جایگزین را فراهم سازند تا این ظروف با هزینه کمتر و در قالب بسته‌های حمایتی در دسترس مصرف‌کنندگان و فروشندگان قرار بگیرد. با این اقدام، طی یک برنامه درازمدت، حذف کیسه‌های نایلونی و ظروف یکبار مصرف پلیمری از چرخه خرید امکان‌پذیر می‌شود.

کد خبر 177415

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز