به گزارش مهر، روند طولانی احداث پروژههای عمرانی و عدم نظارت دقیق بر ساختوساز صحیح و اصولی، این روزها به موضوعی عادی در برخی پروژههای استان لرستان تبدیل شده است بهطوریکه اگر پروژهای در زمان مورد نظر به بهرهبرداری برسد تعجب همگان را برمیانگیزد. با این حال کم پیش آمده پروژهای که سالها ساخت آن زمان برده است، حداقل برای چند ماهی مورد استفاده قرار نگیرد؛ اما در رخداد نادری که در کوهدشت اتفاق افتاد استخر ششساله این شهر تنها شش روز دوام آورد. این روند را باید زنگ خطری در زمینه پروژههای عمرانی استان لرستان دانست تا مسئولان و بهرهبرداران نسبت به سرنوشت پروژهها حساسیت بیشتری به خرج دهند.
این وضعیت تأسفبار موجب شد که شیرینی بهرهبرداری از استخری که مردم کوهدشت شش سال تمام، انتظار ساخت آن را کشیده بودند، تنها یک هفته بیشتر به طول نینجامد و پس از یک هفته کاشیهای استفاده شده در کف و دیوارههای استخر باد کرده و بیرون بزند.
انگار کاشیها و مصالح بهکار رفته در دیواره استخر پس از سالها معطل ماندن شوق شنا پیدا کرده بودند و نمیخواستند بر دیوارها بمانند، کاشیهای فیروزهای بیصبرانه از چنگ ملات و دیوارها رها شده و خود را در آب استخر غرق کردند. با این تفاسیر بنا به تصمیم مسئولان و نظر کارشناسان استفاده از استخر سیمره ممنوع و درب آن بسته شد.
در این راستا با پیگیری نعمتالله رشیدیان، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان، پیمانکار موظف شد از محل 10درصد باقیمانده ضمانت حسن انجام کار، دست به تعمیر و مرمت قسمتهای آسیبدیده بزند. در حال حاضر کار ترمیم قسمتهای آسیب دیده استخر سیمره کوهدشت شروع شده و پیشبینی میشود در هفتههای آینده دوباره این پروژه آماده بهرهبرداری شود. از سوی دیگر نکتهای که باید به آن پرداخت این است که آیا با ترمیم قسمتهای آسیب دیده سایر بخشهای استخر با شروع استفاده از آن دوباره خراب نمیشود؟
سؤالی که وقتی از استادکاران و کارشناسان مرمت استخر پرسیده شد در پاسخ آن گفتند که ما مطابق قرارداد موظف به تعمیر قسمتهای آسیبدیده هستیم ولی با توجه به نوع مصالح و چگونگی به کاربردنشان بیتردید در کوتاهمدت سایر بخشها نیز به سرنوشت قسمتهای کنونی گرفتار میآید! موضوعی که نباید آن را نادیده گرفت زیرا وقتی تعهد زمانی یکساله پیمانکار به پایان برسد و فضای داخلی سالن ایراد پیدا کند به آسانی نمیتوان بودجه و اعتبار برای مرمت آن دست و پا کرد. آنچه در این بین جای تامل دارد انتظار ششساله مردم کوهدشت است که باید بعد از این همه معطلی حسرت استفاده از استخر، سونا و جکوزی به دلشان بماند؛ موضوعی که میطلبد مسئولان حساسیت و دغدغه بیشتری نسبت به آن به خرج دهند و با پیمانکار کمتر مماشات کنند. معاون فنی و اجرایی اداره کل مسکن و شهرسازی لرستان در این رابطه به مهر گفت: استخر سرپوشیده کوهدشت در سال 85 و در زمان مدیریت قبلی این اداره کل به پیمانکار واگذار شده است. صادق مریدی با اشاره به واگذاری پروژه در سال 89به پیمانکار جدید عنوان کرد: متأسفانه بعد از بهرهبرداری از پروژه کاشیهای آن فروریخت.
وی با بیان اینکه تاکنون مشکل کاشیهای استخر اصلاح و رفع شده است، افزود: در حال حاضر رفع مشکل بخش سونای این استخر را در دستور کار قرار دادهایم. معاون فنی و اجرایی اداره کل مسکن و شهرسازی لرستان یادآور شد: در حال حاضر این اداره کل در حال رفع مشکل این پروژه است که امید میرود بهزودی آماده بهرهبرداری مجدد شود.
عملیات اجرایی استخر سیمره شهرستان کوهدشت در سال 1385 طی قراردادی که بین اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان( تربیت بدنی وقت ) بهعنوان بهرهبردار و راه و شهرسازی( مسکن و شهرسازی وقت) بهعنوان پیمانکار طرح بسته شد؛ با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان آغاز شد. مساحت حوض استخر آموزشی سیمره 325 مترمربع است. این استخر دارای سالنهای سونای خشک، بخار و جکوزی است. این پروژه طی شش سال و توسط سه پیمانکار که زیرنظر سازمان راه و شهرسازی کار میکردند ساخته شد و بهدلیل طولانی شدن زمان بهرهبرداری پروژه و انجام آن بهدست چند پیمانکار، کار ساخت پروژه به بدترین شکل ممکن و با کمترین کیفیت انجام گرفت بهطوری که برای چسباندن بعضی از کاشیها به جای ملات سیمان از گل و لای و ماسه استفاده شده است!
در نهایت درهفته دولت سال 1390 پروژه بهطور رسمی افتتاح شد اما چون کار ساخت آن به طور کامل به اتمام نرسیده بود تا خردادماه امسال مورد بهرهبرداری و استفاده قرار نگرفت و بهرهبرداری از پروژه طی سالجاری نیز یک هفته بیشتر دوام نداشت تا کوهدشت فعلاً در انتظار استفاده از استخر شنای دولتی بماند.