مجموعه این تغییرات در وضعیت رفتار و تغذیه افراد، دو عامل مهم جهت حفظ سلامتی در طولماه مبارک رمضان است. روزه به کاهش پرفشاری خون کمک میکند.
افراد مبتلا به پرفشاری خون، باید در طول روز، فشار خود را چک کنند. اگر در طول روز، دچار تغییر و بالا رفتن فشار خون شوند، نباید روزه بگیرند اما اگر در طول روز فشار خون تغییر نکرد، روزه گرفتن موردی ندارد.
حدود 20روز پس از شروعماه مبارک رمضان میزان «هموسیستئین»، اصلیترین عامل بروز سکته قلبی در خون افراد بهشدت کاهش مییابد. از طرف دیگر، میزان کلسترول خوب (HDL) نیز افزایش یافته و غلظت خون هم در حد طبیعی قرار میگیرد. کاهش میزان تریگلیسریدها و کلسترول بد (LDL) از دیگر اثرات مثبت ناشی از روزهداری در این افراد خواهد بود.
بیماران قلبی- عروقی باید طبق یک رژیم غذایی خاص روزه بگیرند و از مصرف غذای سنگین در افطار خودداری کرده و در عین حال رژیم پایین آورنده فشار خون تجویز شده توسط مشاور تغذیه را رعایت کنند. علاوه بر این، عدماستفاده از غذاهای نفخآور (مانند حبوبات و شیر در افرادی که مدت زمان طولانی شیر مصرف نکردهاند) و پرهیز از استرس برای این بیماران توصیه میشود.
این افراد برای تنظیم میزان داروی مورد نیاز خود با مشورت پزشک میتوانند از داروهایی با اثر درازمدت استفاده کنند و مصرف داروهای دیورتیک را کاهش دهند.