داوود میرشکار در گفتوگو با مهر افزود: هنوز دلایل اصلی افزایش توتیا در آبهای خلیجفارس مشخص نشده اما بهطور کلی بخشهایی که مرجانها آسیب دیدهاند مورد هجوم توتیا قرار گرفتهاند. به گفته وی، پایشهای انجامشده در اطراف جزایر خارکو توسط محیطبانان اداره کل حفاظت استان بوشهر، هجوم تعداد زیادی توتیای دریایی به مرجانها را گزارش میکند.
میرشکار اظهار داشت: بهطور کلی افزایش توتیای دریایی در آبهای جهان به دلایلی از قبیل افزایش آلایندهها، اختلال در سلامت مرجانها و کاهش جمعیت آنها یا کاهش جمعیت ماهیان همزیست آنها و دلایل جوی مانند افزایش گرمایش زمین اتفاق میافتد. معاون دفتر زیستبومهای دریایی سازمان محیطزیست تصریح کرد: همچنین افزایش جلبکها و علفهای دریایی، کاهش مقاومت مرجانها و افزایش رقابت بین آنها از دیگر عوامل افزایش توتیای دریایی است.
وی افزود: اما اینکه کدام یک از این عوامل علت افزایش توتیا در آبهای خلیجفارس است هنوز مشخص نیست و طی فراخوانی از دانشگاههای جنوب کشور درخواست شروع کار تحقیقاتی و ارائه پرو پوزال در این زمینه کردهایم. میرشکار با بیان اینکه ارتباط مستقیم بین کاهش جمعیت مرجانها و افزایش جمعیت توتیا وجود دارد یادآور شد: طی این مطالعات بایستی تعداد مرجانهای از دست رفته در هر منطقه و میزان توتیا بهطور دقیق مشخص شود. همچنین از آب نمونهبرداری شده و تمام فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آن آنالیز شود.