به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، همه بلیتهای دیدار افتتاحیه فصل جدید در ورزشگاه ایدونا پارک دورتموند فروخته شده و این مسابقه در حضور 80 هزار و 645 تماشاگر برگزار خواهد شد.
آشنایی با مربیان بوندسلیگا در فصل 2011- 2012 / فصل جدید بوندس لیگا - 2011 - 2012 / آغاز بوندسلیگای چهلو نهم /
در ژوئیه سال 1962 فدراسیون فوتبال آلمان در دورتموند طرح تاسیس بوندسلیگا را به تصویب رساند. در این 50 سال تیمهای بوندسلیگا از لحاظ مالی همواره شرایط خوبی داشتهاند و تعداد زیادی از بازیها با فروش همه بلیتها و بدون حتی یک صندلی خالی برگزار میشود.
نخستین فصل رقابتهای بوندسلیگا در سال 1963 آغاز شد اما با گذشت 50 سال، این لیگ همواره ثبات اقتصادی خود را حفظ کرده است.
فصل گذشته گردش مالی باشگاههای حاضر در بوندسلیگا 2 میلیارد یورو بود و این به آن معناست که بوندسلیگا از نظر مالی پس از لیگ برتر انگلیس و بالاتر از لیگهای اسپانیا و ایتالیا در رده دوم جهان قرار دارد.
در آلمان بسیاری از تیمهای رده بالا همه بلیتهای بازیهای خانگی را به فروش میرسانند و احتمال دارد رکورد میانگین 44 هزار و 293 تماشاگر که فصل گذشته ثبت شد، در فصل جدید شکسته شود. دورتموند فصل گذشته بالاترین میانگین حضور تماشاگر خانگی را داشت و رکورد 80 هزار و 521 نفر این تیم، حتی از تیم بزرگی مانند بارسلونا بیشتر بود.
بازاریابی و جذب آگهی در بوندسلیگا با توجه به میانگین سه گل در هر مسابقه و قیمت مناسب بلیتها کار آسانی است. به ویژه که بسیاری از تیمها تعدادی از بلیتها را با قیمتی کمتر از 20 یورو عرضه می کنند و این یعنی در آلمان هزینه سفرهای خانوادگی برای تماشای فوتبال سنگین نیست.
کیفیت فنی مسابقات بوندسلیگا نیز به سازمان لیگ آلمان اجازه داد در ماه آوریل حق پخش بازیهای چهار فصل آینده را به مبلغ 628 میلیون یورو بفروشد، در حالیکه ارزش قرارداد قبلی 412 میلیون یورو بود.
از سوی دیگر قانون 50+1 بوندسلیگا باعث می شود هیچ فردی نتواند 50 درصد به اضافه یک سهم از یک باشگاه را خریداری کند و به این ترتیب باشگاههای آلمانی در اختیار تاجران ثروتمند خارجی قرار نمی گیرند.
بایرن مونیخ، تیم بزرگ ایالت باواریا همواره خود را به عنوان یک الگوی اقتصادی در دنیا مطرح کرده است.
اولی هوینس رئیس بایرن مونیخ چندی پیش به عنوان شوخی گفت: «وقتی باشگاههای دیگر به بانک می روند، به بخش خدمات وام مراجعه می کنند ولی ما به صندوق می رویم تا پول به حساب خود واریز کنیم.»
بایرن با اینکه در دو فصل گذشته هیچ جامی به دست نیاورد، اما در فصل 2010/2011 گردش مالی خیره کننده بیش از 328 میلیون یورو را ثبت کرد و ذخایر مالی بیش از 129 میلیون یورو نیز در اختیار دارد.
بایرن مونیخ در سه سال گذشته، دو بار به دیدار پایانی لیگ قهرمانان اروپا راه یافت اما هر دو بار شکست خورد و آخرین قهرمانی آلمان در این رقابتها به موفقیت سال 2001 بایرن برمی گردد.
این تیم در هزینه کردن برای خرید بازیکن نیز ملاحظات خاصی دارد و گرانترین بازیکن تاریخ بایرن ماریو گومز است که در سال 2009 به ازای 35 میلیون یورو از اشتوتگارت به این تیم پیوست. این رقم در برابر 94 میلیون یورویی که رئال برای خرید کریستیانو رونالو پرداخت کرد، بسیار ناچیز است.