به تازگی تیم تحقیقاتی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به کمک نانوذرات رس و سیلیکا موفق به ساخت تخته تراشه مقاوم از چوب پالونیا شدند.
جنگلها به عنوان یکی از مهمترین منابع چوبی شناخته میشوند. این در حالی است که جنگلها و درختان وظیفه مهم تصفیه هوا و تولید اکسیژن را بر عهده دارند و با مصرف این منابع ارزشمند یکی از نیازهای اولیه انسان برای زنده ماندن نیز در خطر خواهد بود.
در ایران به عنوان کشور در حال توسعه که با کمبود منابع جنگلی و چوبی برای استفاده در صنایع چوب مواجه است، تحقیقات دانشگاهی برای پیدا کردن جایگزینهای مناسب برای این منابع در سالهای اخیر گسترش یافته است.
پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با تحقیقاتی در این زمینه و با استفاده از چوب درخت "پالونیا" موفق به ساخت تخته تراشه جهتدار از چوب پالونیا و تقویت آن به وسیله نانو ذرات رس و سیلیکا شدند که در سطح آزمایشگاهی با نتایج بسیار خوبی همراه بوده است.
درخت پالونیا یگ گونه با رشد سریع است و استفاده از آن علاوه بر حفظ منابع جنگلی باعث خواهد شد تا کمبود مواد خام را در کشورهای کمچوب تامین کند. علاوه بر این با بهرهگیری از فناوری نانو و نانو ذرات میتوان مقاومت چوبهای سبک با رشد سریعِ پانل را بهبود بخشید و تخته تراشههایی با مقاومت قابل قبول ساخت که جایگزین مناسبی برای چوب به منظور حفاظت از جنگلها باشد.
در این پژوهش تیم تحقیقاتی این دانشگاه با استفاده از نانو ذرات رس و سیلیکا موفق به تولید تختههای چوبی شدند که مقاومت فیزیکی-مکانیکی آن افزایش یافته است. از این تختهها میتوان در ساخت منازل مسکونی، جعبههای بستهبندی، اسباب و اثانیه، سقف، پشتبام، کف و سالنهای ورزشی استفاده کرد.
منبع: خبرگزاری مهر