به گزارش همشهری، بازوی تحقیقاتی مجلس با تأیید اینکه تولید در بخش کشاورزی ایران، به دلایل گوناگون ایام پرتلاطمی را سپری میکند، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی کاملا طبیعی است که تولیدکنندگان و سیاستگذاران برای تشخیص اولویتها و انتخاب جهتگیریها در معرض سرگردانی و رفتارهای متناقض قرار بگیرند.
از سوی دیگر شرایط اقتصادی و نوسانات شدید قیمت ارز و عملکرد سیاستهای اجرایی و تنظیم بازار، سبب میشوند که جهت گیریهای صحیح و کارآمد تولیدکنندگان با طیفی از چالشهای تصمیمگیری در عرصه سیاستگذاری مواجه شوند.
این مرکز تحقیقاتی با تأکید بر اینکه با دستور نمی توان قیمت لبنیات و فراورده های دامی را کاهش داد هشدار داده است: اگر روند بیاعتنایی به تولیدکنندگان و سرنوشت آنها استمرار پیدا کند، کشور از نظر اقتصادی احیانا در مسیرهایی غیرقابل بازگشت و مواجهه با طیف گستردهای از بحرانهای اقتصادی اجتماعی بهویژه در حوزه تولید محصولات دام و طیور قرار خواهد گرفت و هزینههای سنگینی باید برای جبران آن پرداخت شود.
بهویژه اینکه نوسانات شدید و دورهای قیمتهای مواد غذایی، میتواند نشانگر سیاست مشخصی برای انحراف افکار عمومی در موضوعات سیاسی و اقتصادی تلقی شود که در آن با ایجاد جو گرانی و آنگاه کنترل قیمت از طریق مستقیم و غیرمستقیم به ایجاد التهاب و سپس کاهش مقطعی آن اقدام میشود.