این در حالی است که توسعه چشمگیر شهر تهران در حوزه حملونقل عمومی نیز باعث شد تا تهران به مرکز آموزش سازمان ملل متحد در منطقه خاورمیانه تبدیل شود.به گزارش اخبار دریافتی از ناپل ایتالیا، لوح برترین تجارب موفق شهری جهان روز گذشته به دو شهر تهران و وین اتریش تعلق گرفت. این دو شهر که موفق به دریافت لوح برترین تجارب موفق شهری جهان از سوی سازمان ملل متحد شدهاند، بهعنوان دو پایگاه اصلی این سازمان برای انتقال تجارب موفق مدیریت شهری معرفی شدند.
در همین ارتباط نیز محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در حاشیه ششمین نشست مجمع شهری جهان در ایتالیا در اینباره اعلام کرد: براساس تفاهم امضا شده با مرکز اسکان بشر ملل متحد، پایتخت جمهوری اسلامی ایران بهعنوان مرکز آموزش سازمان ملل متحد در منطقه خاورمیانه کار خود را آغاز میکند.قالیباف پس از امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان اسکان بشر و شهرداری تهران در ناپل ایتالیا و در حاشیه ششمین نشست مجمع شهری جهان در جمع خبرنگاران گفت: حدود چهارماه قبل، قائممقام دبیر کل سازمان ملل سفری به تهران داشت و مدتهاست همکاری با این سازمان را آغاز کردهایم.
از سوی دیگر جوان کلوس، قائممقام دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در مصاحبه با خبرنگاران از توسعه و پیشرفت شهر تهران سخن گفت و اینکه با وجود همه مشکلات تهران توانسته است از فرصتها خوب استفاده کند. کلوس در حاشیه برپایی ششمین نشست مجمع شهری جهان در جمع خبرنگاران گفت: تهران شاخصهای بالایی دارد و به همین دلیل نیز در سالهای اخیر موفق به اخذ جوایز مختلف در حوزه بینالمللی شده است.
امضای دو تفاهمنامه بینالمللی با شهرداری
بنا بر این گزارش، همچنین در حاشیه همایش ششمین نشست مجمع شهری جهان در ناپل ایتالیا، شهرداری تهران علاوه بر اینکه با مرکز اسکان بشر ملل متحد یک تفاهمنامه همکاری امضا کرد، براساس توافقنامه دیگری با سازمان ملل متحد مسئولیت تهیه اطلس خاورمیانه را نیز پذیرفت.
قالیباف در پاسخ به این پرسش که اطلس خاورمیانه در چه بازه زمانی آماده میشود، گفت: این کار زمانبر است و باید سایر شهرهای خاورمیانه در این زمینه همکاری داشته باشند اما شهرداری تهران اطلس تهران را تهیه کرده و از این اطلس درهمین همایش رونمایی خواهد شد. شهردار تهران همچنین در مورد هدف از امضای تفاهمنامه مربوط به اسکان بشر با سازمان ملل متحد گفت: ارائه چارچوب در زمینه تولید و توسعه دانش مدیریت شهری، ظرفیتسازی و نوآوریها، تهیه گزارش از وضعیت شهرهای ایران برای سال 2013، برگزاری کنفرانس بینالمللی برنامهریزی برای پیشرفت عدالت در شهرها، ایجاد رصد خانه شهری، تأسیس مرکز منطقهای آموزش و پژوهش در تهران، تدوین استراتژی و سیاست راهبری مدیریت شهری و... از جمله اهداف ماست.
همچنین شهر تهران از سوی سازمان ملل بهعنوان مرکز بینالمللی مطالعات آیندهپژوهی شهرهای آسیا و اقیانوسیه انتخاب شد. اعضای هیأت امنای این مرکز، معاون مرکز اسکان بشر سازمان ملل متحد، رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران و جمعی از مقامات شهری آسیا هستند که ریاست هیأت امنا و هیأت مدیره این مرکز روز دوشنبه (دیروز) رسما به شهردار تهران واگذار شد. بر این اساس دبیرخانه دائمی مرکز بینالمللی مطالعات آینده پژوهی شهرهای آسیا و اقیانوسیه ظرف یکماه آینده در تهران راهاندازی میشود. این مرکز بهعنوان یکی از ارکان مطالعاتی اصلی برنامه اسکان بشر ملل متحد است. به گفته مقامات سازمان ملل، با توجه به ظرفیتهای پژوهشی شهر تهران و ارزیابی کارشناسان این سازمان، مسئولیت مرکز بینالمللی مطالعات آینده پژوهی شهرهای آسیا و اقیانوسیه به تهران واگذار شده است.
استقبال گسترده بازدیدکنندگان
خبرهای دریافتی نیز از آن حکایت دارد که در روز اول نمایشگاه مرکز اسکان بشر سازمان ملل متحد که در شهر ناپل ایتالیا در حال برگزاری است، غرفه شهرداری تهران توانست بازدیدکنندگان بسیاری را بهخود جلب کند. غرفه تهران که نمادی از چنارستان خیابان ولیعصر است و در آن پیشرفتهای ششسال گذشته مدیریت شهری پایتخت در حوزههای حملونقل و ترافیک، شهرسازی، زیباسازی، خدمات شهری و اجتماعی و فرهنگی به نمایش گذاشته شده، یکی از بزرگترین غرفههای نمایشگاه ناپل بهحسابمیآید.