حجت الاسلام حسین روحانی نژاد معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص دلایل هتک حرمت اخیر به ساحت پیامبر خدا(ص) در قالب ساخت یک فیلم موهن به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه در شرایط کنونی و در جهان شاهد گسترش دین مبین اسلام هستیم. از آنجه که زجرکشیدگان عالم و آزاداندیشان عالم بر اساس مطالعات خودشان به دامن اسلام پناه آوردهاند این مسأله برای قدرت های جهانی و کسانی که با اسلام مسأله و مشکل دارند و افراد اسلام ستیز گران تمام شده است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس اینها از هر اقدامی علیه مسلمانان و مقدسات آنها اعم از کشیدن کاریکاتورها، ساختن فیلم و نوشتن رمان ها فروگذار نمی کنند.
وی در ادامه یادآور شد: البته این توهین ها به ادیان الهی و مقدسات این ادیان صورت می گیرد ولی در مورد اسلام این توهین ها از یک گستردگی بیشتری برخوردار است.
معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: به نظر می رسد چند عامل می تواند منشأ این هجمه ها و توهین ها به مقدسات اسلامی به ویژه به قرآن کریم و ساحت مقدس حضرت پیامبر(ص) باشد. یک دلیل این است که اسلام دین رحمت و رأفت است و این را قدرتهای جهانی به ویژه صهیونیست ها بر نمیتابند. وقتی این فرهنگ در عالم گسترش پیدا می کند گرایش عالم را به اسلام می بینند.
وی تأکید کرد: دومین نکته این است که در افکار جامعه بشری معلوم شده که چه کسانی اوضاع دنیا را بر هم می ریزند. اینها به خاطر اینکه فرافکنی بکنند با این توهینها چهره اسلام را تخریب می کنند.
حجت الاسلام روحانی نژاد یادآور شد: با توجه به بیداری که در منطقه اتفاق افتاد و انقلاب اسلامی ما به ثمر نشست به خاطر پیشگیری و جلوگیری از بیداری اسلامی راهی جز تخریب اسلام و مقدسات اسلام ندارند. خود آنها بر این باورند شاید از این طریق بتوانند بر افکار عمومی تأثیر بگذارند.
وی تصریح کرد: اما در کنوانسیون های بین المللی و پروتکل هایی که برای رعایت حقوق همدیگر در دنیا نوشته شده و قوانینی که در مجامع بین المللی تصویب می شود حریم مقدسات و آیین ها کاملا مشخص است و در آنها از توهین و اهانت منع شده است. پرسش این است که اینها چه انسان هایی هستند و آمریکا چگونه دموکراسیای است که سردمداران آن و یا کسانی با پشتیبانی سردمداران آنها به این حریمها نزدیک می شوند و اهانت می کنند.
وی افزود: این نشان می دهد که اینها به آنچه در سازمان های بین المللی تصویب می شود پایبند نیستند بلکه آنرا وسیله قرار می دهند تا به مطامع و اهداف خود برسند و هر قانونی با منافع آنها سازگار باشد برایشان قابل قبول و هر جا که با منافع آنها در تضاد باشد برایشان قابل قبول نیست.
معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: اگر با عنوان آزادی بیان و آزادی قلم می آیند و به این حریم ها نزدیک می شوند باید توجه داشت که انسان آزاد مطلق نیست. قوانین رایج در دنیا دارای مقرراتی است که به آن باید پایبند بود. آیین های الهی هم دارای قوانین و مقرراتی هستند که با فطرت انسان ها سازگار است.
وی تأکید کرد: لذا بر مبنای قوانین و احکام الهی و ادیان آسمانی مشخص شده که انسان ها تا کجا آزادی عمل دارند و کجا باید خودشان را منع و کجا باید اقدام بکنند و چه چیزهایی حرام، چه چیزهایی حلال، چه چیزهایی مکروه و چه چیزهایی مباح و واجب است.
روحانی نژاد تصریح کرد: آزادی مطلق به معنای عنان گسیختگی در هیچ جامعه، دین و آیینی نیامده است. اگر توهینی به مقدسات دینی صورت گیرد بر اساس این آیین ها مجازات مشخص است.
وی درباره وظیفه سازمان ها و نهادهای بین المللی به ویژه سازمان ها و نهادهای اسلامی از جمله سازمان کنفرانس اسلامی در این خصوص نیز گفت: وظیفه علما، اندیشمندان، هنرمندان و شعرا و ادبا و کسانی که اهل قلم هستند این است که به تنویر افکار عمومی بپردازند و قوانین بشری را تبیین و روشن سازند تا چنین موهنانی را از اینگونه اقدامات بر حذر دارند.
وی تأکید کرد: آنها همچنین وظیفه دارند تا افکار عمومی را متوجه سازند که استکبار جهانی با این حربه به پیش آمده و وارد میدان شده است.
معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: نکته دوم این است که عامه مردم نباید نسبت به این مسأله بی تفاوت باشند. آنها می توانند به مجامع بین المللی طومار نوشته و اعتراض کنند و تظاهرات و راهپیمایی کنند و دولت های خود را وادار به عکس العمل در این خصوص کنند.
وی یادآور شد: اما سازمان هایی که انتسابشان به اسلام است مثل سازمان کنفرانس اسلامی باید جلسات فوق العاده تشکیل دهند و بیانیه صادر کنند و این اقدامات را محکوم کنند و خواهان مجازات عاملین این اقدام شوند.
روحانی نژاد در پایان افزود: علاوه بر سازمان کنفرانس اسلامی نهادهایی چون جنبش عدم تعهد نیز در این زمینه باید اقدام کنند چرا که این چیزی نیست که فقط متوجه اسلام باشد و تسری این اقدامات می تواند متوجه آیین های دیگر نیز باشد.