به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا، الگوی تأثیر افزایش دما بر بیش از 600 گونه ماهی را تا سال 2050 نشان دادهاند.
محققان مدلی ساختهاند که براساس آن میتوان واکنش ماهی را به سطوح پایینتر اکسیژن در آب نشان داد. آنها از اطلاعات ارائه شده توسط پانل بین دولتی تغییرات جوی (IPCC) استفاده کردهاند.
تحقیقات پیشین نشان داده است که کاهش سطح اکسیژن که به علت آبهای گرمتر ایجاد میشود میتواند وزن بدن ماهی را کاهش داده و بر پراکندگی، قابلیتهای تولید مثل گونههای بسیار دریایی تأثیرگذار باشد.
تغییرات نسبتا کوچک در دما میتواند تأثیرات بزرگ و غیرقابل انتظاری روی اندازه بدن ماهیها بگذارد چرا که این تغییرات سطح اکسیژن آب را تحت تأثیر قرار میدهد.
دانشمندان تأکید کردهاند که ناکامی برای کنترل انتشار گاز گلخانهای تأثیراتی بیش از آنچه که قبلا تصور میشده روی اکوسیستم دریایی خواهد داشت.
ویلیام چئونگ نویسنده اصلی این تحقیق اظهار داشت: افزایش دما به طور مستقیم نرخ متابولیک کارکرد جسم ماهی را افزایش میدهد، در نتیجه برای فعالیتهای عادی ماهی به اکسیژن بیشتری نیاز دارد از این رو میزان اکسیژن کاهش یافته و رشد ماهی در اندازه کوچکتری صورت میگیرد.
این گروه تحقیقاتی از مدل خود برای پیش بینی حرکت ماهیها در نتیجه گرم شدن آب استفاده کرده است و اعتقاد دارد که اکثر ماهیها با سرعت بیش از 36 کیلومتر در هر دهه به سمت قطبهای زمین حرکت میکنند.
براساس اظهارات دکتر چئونگ این امر موجب میشود که در دریای شمال شاهد حضور ماهیهای کوچکی در آینده باشیم.
براساس اظهارات محققان، اندازه بدن ماهیها بین 14 تا 24 درصد در آینده کوچک میشود و بیشتر تغییرات در اندازه ماهیها در اقیانوسهای هند و آتلانتیک صورت خواهد گرفت.