دکتر سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:« ژلاتینی که در ساخت پاستیلها استفاده میشود از استخوانها تامین میشود، لذا عدم بهرهگیری از منابع سالم و عدم دسترسی به فناوری صحیح ژلاتینها برای ساخت پاستیل و ژله میتواند موجبات انتقال بیماری و زمینهساز حساسیت و آلرژی گردد.»
وی افزود:« استفاده از مواد رنگی در تولید پاستیلها و ژلهها که گاهی ممکن است غیرمجاز و ازمنابع خوراکی نباشد میتواند مشکلاتی علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد خصوصا برای کودکان بوجود آورد و استفاده از این مواد به دلیل انرژی مازاد نیازی که در اختیار کودکان قرار میدهد میتواند موجبات چاقی و اضافه وزن آنها را فراهم سازد دارد چرا که امروزه کودکان نسبت به سابق کم تحرک تر شده و به دلیل آپارتمان نشینی و نبود فضای لازم برای بازی و ورزش بیشتر به نظاره برنامه تلویزیونی و یا بازیهای کامپیوتری مشغول میگردند و متاسفانه در حین تماشای برنامه تلویزیونی و بازیهای رایانهای به مصرف هله و هولهها و حتی فستفودها روی میآورند.»
رابطه هلههوله خوردن کودکان و کاهش ضریب هوشی
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران تصریح کرد:«مشخص شده که 30 درصد کودکان دچار اضافه وزن هستند و بررسیها نشان داده است که چاقیهای دوران کودکی میتواند زمینهساز بیشتر بیماریهای بزرگسالان برای کودکان و بیماریهای غیرواگیردار مزمن در دوران نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی را نیز فراهم سازد و اصولا بذر تمام بیماریهای مزمن غیرواگیردار و پرخطر دوران کودکی مخصوصا در کودکان دارای اضافه وزن و چاق پرورش داده میشود.(کودکان چاق ممکن است دچار بیماریهایی نظیر فشار خون و افزاش چربی خون و صاف شدن کف پا در اثر افزایش وزن و عدم تحمل به گلوکز شوند)»
وی تاکید کرد:«گرچه پروتئینها جزء مواد مغذی ارزشمندی هستند که بدن ما به آن احتیاج دارد اما پروتئین موجود در پاستیلها که از طریق ژلاتین مصرف شده پروتئین کامل و با ارزشی نیست چرا که دارای تمام اسید آمینه های ضروری تامین کننده نیازهای بدن نیست.»
دکتر مظهری خاطر نشان کرد:«در مورد ژلهها هم همینطور است و توصیه میگردد که افراد ژلههایی را که دارای نشان استاندارد بوده و در فرآوری آنها از عصارهها و رنگ و عطر طبیعی میوهها استفاده گردیده مصرف کنند و یا خیلی سادهتر با تامین و تهیه ورقههای ژلاتین مطمئن و دور از آلودگی با بهرهگیری از آب میوههای فصول مختلف ژلههای خوش رنگ، اشتها آور و مورد اطمینانی را شخصا تهیه فرمایند.»