به گزارش همشهری آنلاین،در این برنامه دکتر عبدالرحمن نجل رحیم،با مقدمهای در خصوص "نقش تن در کسب معرفت" به ایراد سخن خواهد پرداخت.
دکتر نجل رحیم در این باره میگوید:" بر اساس دانش امروزین ما درباره کارکرد مغز، "تن" و تجربیات "تنانه" در طول زندگی، منبع شناخت و معرفت در لایه های مختلف فرهنگی- اجتماعی انسان است.
مفاهیم و معانی ساخته شده توسط ما در همه عرصههای زندگی اغلب معطوف به "تن" بوده و مرجعی اصیل تر، معتبرتر و ملموس تر ازآن ندارد.
چرایی رسیدن "تن" انسان به چنین مرتبه و منزلتی شریف، خود قصهای شگفت انگیزدر تکامل طبیعی دارد که شاید نقطه آغازین آن گسترده شدن بخش هایی از جغرافیای مغز در کاسه سر و پیچیده تر شدن ارتباطات درون آن است که موجب بالا رفتن برد کارکردی آن و گستردگی جهان معنا در فرهنگ انسانی شده است.
بیرون کشیدن شباهتها از دل تفاوتها دستمایه رابطه استعاری (متافوریک) تن با جهان تخیل، احساسات و تفکر، بستری بی بدیل برای زایش نو از درون کهنه است که مغز ما، نه در تنهایی، بلکه با ارکستراسیون با مغزهای دیگر، نه تنها محبوس در قفس تجربیات بینافردی و اجتماعی در طول زندگی، بلکه با ترکاندن پوسته زمان و مکان و پیوستن به تجربیات فرهنگ انسانی در طول تاریخ، ممکن میکند.
یکی از مظاهر برجسته این پیوند استعاری (متافوریک) "تن" با جهان تخیل، تفکرو معنا را میتوان در عرصه هنر و ادبیات جستجو کرد.
در این راستا چه کسی بهتر از جواد مجابی که اندوختهای بس گرانبها در سینه و دستی پر از تجربیات بی بدیل در زمینه شعر، داستان، نقاشی و زمینههای دیگر هنردارد، میتوان یافت که برای ما سفره دل بگشاید و از "تنانگی در هنر و ادبیات پارسی" بگوید".
این برنامه پنجشنبه 4 آبان در سالن همایش بیمارستان شهدای تجریش راس ساعت 8:30 الی 11:30 با حضور عدهای از صاحبنظران و علاقمندان برگزار میشود.
ورود برای همگان آزاد است.