به گزارش مهر، گلاره مستشاری در مراسم افتتاح اولین مرکز درمان تخصصی محرکهای ویژه بانوان در کشورافزود: هرچند که آمار دقیقی از مصرف مواد مخدر نداریم، اما به نظر میرسد مصرف شیشه در کشور به سرعت در حال گسترش است و نیروی انتظامی از افزایش آشپزخانههای تولید شیشه در کشور خبر میدهند.
وی گفت: افزایش آشپزخانههای تولید کننده شیشه در کشور نشان میدهد که این محرکها از افغانستان وارد نمیشود، بلکه در داخل کشور تولید میشود.
وی تاکید کرد: آگاه سازی عمومی برای شناخت عوارض و مشکلات محرکهای شیشه به اندازه کافی در کشور صورت نگرفته است.
به گفته مستشاری درمان سرپایی هسته اصلی درمان اعتیاد است، اما برای گروهی از مصرف کنندگان حضور در مراکز اقامتی تنها راه درمان است و این در حالی است که از نظر تعداد مراکز درمان اقامتی در کشور با کمبود مواجه هستیم.
کارشناس ارشد دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل افزود: در بیمارستانها تنها عوارض روان پریشی مصرف مواد مخدر مورد درمان قرار میگیرد و ضروری است با استفاده از تجربیات چند ساله مراکز درمانهای تخصصی، اقامتی در کشور گسترش یابد.
به گفته وی بسیاری از زنان و مردانی که شروع به مصرف محرکها میکنند از عوارض این مواد و شدت اعتیاد آوری آنها آگاه نیستند.
به گفته کارشناس ارشد دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل، در بازار غیرقانونی فروش محرکها تبلیغ میکند که محرکها برای لاغر شدن بسیار موثر است و شادی آور است، اما کسی در زمینه عوارض پس از اعتیاد و محرکها اطلاع رسانی نمیکند.
وی در ادامه تاکید کرد: زنان مصرف کننده محرکها به خاطر نقش جنسیتی و مسائل بیشتری که دارند نمیتوانند به مراکز درمانی مختلف مراجعه کنند و ضروری است مراکز خاص زنان با همکاری پرسنل زن گسترش یابد.