دانشمندان در دانشگاه مونتانا روی این موضوع تحقیق کردند و فهمیدند حیوانات هم گاهی با هم به طور رمزی صحبت میکنند. برای ما آدمها حرف زدن عادی حیوانات و درک آنها کار دشواری است چه برسد به رمزگشایی از حرفهای یواشکی جانوران!
تا به حال دانشمندان پی برده بودند که حیوانات به روشهای مختلفی با هم ارتباط برقرار میکنند. بعضی از آنها با صدا، برخی با امواج، برخی دیگر با ترشح مواد و... اما چهطور باید از این پیام سر درآورد و در چه شرایطی این پیامها فرق میکنند؟
پرندهای به نام چیکیدی که در آمریکای شمالی زندگی میکند و آواز خوشی دارد برای آزمایش انتخاب شد. این پرنده صدایی شبیه «چی-کی-دی-دی-دی» از خودش درمیآورد، دلیل نامگذاریاش هم همین بوده است. صداهای معمول این پرنده ضبط شد و بعد یک شاهینِ در قفس، روبهروی او گذاشت. با دیدن شاهین، صدای چی-کی-دی تغییر پیدا کرد. کمی تقلا و فریاد و بعد آرام شد. دو هفته بعد که دوباره شاهین نزدیک او آورده شد، چی-کی-دی هیچ صدایی از خودش درنیاورد. چون یادش بود که شاهین در قفس خطری ندارد!
بعد دیگر حیوانات شکاری را نزدیک او آورد. با آنالیز انواع صداها، دانشمندان فهمیدند که این پرنده میزان خطرناک بودن شکارچی را با آوازهای متفاوتی نشان میدهد و تعداد آوای «دی» در هر کدام متفاوت است. مثلاً با دیدن یک جغد، 23 دی به آخر «چی-کی-دی» اضافه کرد و به این ترتیب میزان خطر را به پرندههای دیگر اطلاع داد. دانشمندان دریافتند 50 گونه از پرندگان میتوانند با این پرنده ارتباط برقرار کنند و منظورش را از خطر بفهمند.