فضاپیمای مسنجر، تصاویری به زمین ارسال کرده که وجود یخهای زیرزمینی را در عطارد ثابت میکند. اما این موضوع صرفنظر از ارزش علمیاش، از جنبهی دیگری هم جالب توجه است. عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است و وجود یخ در این سیارهی داغ بهطور جدی توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. یخها در قطب شمالی عطارد در گودالهایی وجود دارند که هیچ نوری به آنها نمیرسد. گفته میشود که لایههای بالایی یخها مثل یک عایق عمل میکنند و مانع آب شدن یخها میشوند.
دانشمندان برای بررسی وجود یخ در عطارد از یک دستگاه طیف سنج استفاده کردند تا بتوانند میزان نوترونهای مجاور سیاره را اندازهگیری کنند. در واقع وجود آب یا یخ را بر روی یک سیاره، میتوان از تعداد هیدروژنهای آن سنجید، اما بهطور مستقیم نمیتوان این کار را انجام داد. باید اول تعداد نوترونهای ساطع شده از سیاره را بررسی کرد. هیدروژن یکی از بهترین جذبکنندههای نوترون است. بنابراین اگر نوترون در منطقهای کم باشد میتوان نتیجه گرفت هیدروژن آنجا زیاد بوده که نوترونها را جذب کرده است.
دانشمندان با استفاده از دستگاه طیف سنج تعداد نوترونهای عطارد را بررسی کردند. تحقیقات نشان دادند که کاهش تعداد نوترونها در قطب شمال عطارد، دلیلی بر وجود تعداد زیاد هیدروژن است و هیدوژن هم که عنصر تشکیل دهندهی آب و یخ است. این یعنی مقدار زیادی یخ در لایههای زیرین عطارد وجود دارد که آب نشدهاند.