علیرضا رخشنده رو در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان اینکه در این طرح متقاضیان با 25 سال بازنشسته میشوند، گفت: این تسهیلات فقط با نظر مثبت هیئت مدیره به بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی داده میشود.
وی از بیمه شدگان متقاضی واجدشرایط خواست با مراجعه به شعب تامین اجتماعی، برای ارائه درخواست خود اقدام کنند.
رخشنده رو از بررسی 120 پرونده در این خصوص خبر داد و گفت: سازمان تامین اجتماعی آمادگی دارد، سالانه هزینههای بازنشستگی پیش از موعد 200 تا 300 بیمه شده را بپردازد.
وی افزود: این تسهیلات، غیر از بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور و یا از کار افتادگی است.
معاون سازمان تامین اجتماعی همچنین با اشاره به اینکه حداقل حقوق بازنشستگان در سال 92 به 700 هزار تومان می رسد، گفت: این میزان مستمری، مشمول مشاغل سخت و زیان آور با 20 سال سابقه کار به شرط پرداخت حق بیمه متوالی و 25 سال سابقه کار به شرط پرداخت حق بیمه متناوب نیز می شود.
رخشنده رو به طرح همسان سازی مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی که از سال 88 اجرایی شده است، اشاره کرد و افزود: هر چند دولت، تاکنون بدهی خود را در این بخش پرداخت نکرده است؛ اما سازمان با استفاده از منابع داخلی خود اجرای این طرح را ادامه می دهد.
وی با بیان اینکه اعتبار پیش بینی شده در این طرح هر ماه 100 میلیارد تومان است، گفت: بر اساس این طرح به مستمری بگیرانی که حداقل حقوق را دریافت می کنند، بین 14 تا 80 هزار تومان پرداخت می شود.
رخشنده رو، کمبود نقدینگی را یکی از مهمترین چالش های پیش روی سازمان تامین اجتماعی در سالهای 87 و بعد از آن دانست و افزود: سازمان برای مقابله با شرایط سخت اقتصادی و تحریم ها، موضوع ذخیره احتیاطی مستمری بگیران را دنبال کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون 13 هزار میلیارد تومان برای ذخیره احتیاطی تامین شده است، تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی با این میزان اعتبار هرگاه با مشکل پرداخت مستمری روبرو شود تا یک سال قادر به پرداخت حقوق بیمه شدگان خود است.
معاون سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه بدهی 35 هزارمیلیارد تومانی دولت تا پایان سال 90 پرداخت شده است، از بدهی 5 هزار میلیارد تومانی کارفرمایان و همچنین بدهی 3 هزار میلیارد تومانی دولت در سال 91 خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با روش هایی که در پیش گرفته شده است، این میزان بدهی نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
وی بخشی از بدهی دولت را مربوط به حق بیمه قالیبافان، رانندگان، صیادان و سایر گروههای بیمه شده دانست و افزود: قرار است این بدهی از طریق ستاد هدفمندسازی یارانه ها پرداخت شود.
رخشنده رو همچنین در خصوص بدهی 800 میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به مراکز درمانی و داروخانه های طرف قرارداد گفت: این سازمان، هفته گذشته با پرداخت تمام بدهی خود به این مراکز هم اکنون به روز شده است.
وی در ادامه از افزایش سهام واگذار شده هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به سازمان تامین اجتماعی خبر داد و افزود: هم اکنون، 55 درصد از سهام این شرکت در اختیار سازمان است.
معاون سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه شرکت هما یک مجموعه بین المللی است، گفت: سازمان در نظر دارد با اعمال مدیریت، از درآمدهای ارزی این شرکت برای بیمه شدگان به نحو مطلوب استفاده کند.
وی در پاسخ به اینکه شرکت هما در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد یا نه ؟ گفت: در صورتی که این شرکت سودآوری داشته باشد، به بخش خصوصی واگذار نمی شود.
رخشنده رو همچنین افزود: سازمان تامین اجتماعی تلاش می کند شرایط کارکنان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، از نظر حقوقی و رفاهی بهتر از گذشته شود.