به گزارش سلامت نیوز در این مطالعه، تعداد هزار و 200 نفر که دارای ویژگیهای ورود به مطالعه بودند، از طریق نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب و از هفته 16 بارداری به طور آزادانه وارد مطالعه شدند.
یافتهها ارتباط آماری معناداری بین مصرف ماهی بیش از 3 بار در دوران بارداری با کاهش زایمان زودرس و افزایش وزن هنگام تولد نوزادان را نشان داد.
شناسایی عوامل خطرساز برای زایمان زودرس و وزن کم موقع تولد که زمینهساز بیماریها و عوارض نوزادی است، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وزن زیاد موقع تولد در نوزادان و یا حاملگیهای طولانی مدت در جوامعی که مصرف بالای ماهی با اسید چرب امگا 3 دارند، مؤید اثر این اسید چرب بر افزایش رشد و وزن جنین داخل رحم و در نتیجه کاهش میزان زایمان زودرس و کم وزنی نوزادان هنگام تولد است.
مصرف ماهی یک عامل مؤثر جهت کاهش احتمال زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد محسوب میشود. لذا تدوین و ارایه برنامههای آموزشی تغذیه برای زنان باردار ضروری به نظر میرسد.
خلاصه این پژوهش در مجله دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ رسیده است.