- آقای داوری، موضوع سنگربانی احتمالی شما در تیم ملی فوتبال ایران از اخبار داغ فوتبال ایران در این روزهاست. از آخرین وضعیت دعوت فدراسیون فوتبال ایران از شما برای حضور در اردوی تدارکاتی تیم ملی ایران برای دیدار مقدماتی جام ملتهای آسیا در برابر تیم ملی لبنان در روز ۱۸ بهمن تعریف کنید.
تماس من با فدراسیون فوتبال ایران از طریق مدیر برنامههایم صورت گرفت. روز ۵ بهمن دعوت رسمی مسئولین فوتبال ایران برای حضورم در ترکیب تیم ملی ایران در دیدار با لبنان (که در روز ۱۸ بهمن برگزار میشود) به دستم رسید. من در روزهای گذشته چندین دفعه با مربی دروازهبانان تیم ملی ایران و برخی دیگر از مقامات فدراسیون در تماس بودم. از این دعوت خیلی خوشحال شدم. اما فعلا با یک مشکل زمانی اساسی رو به رو هستم. فقط ۲ روز بعد از بازی برای تیم ملی ایران باید با تیم باشگاهیام "آینتراخت برانشوایگ" در چارچوب دیدارهای هفته ۲۱ بوندس لیگای دسته دوم آلمان در برابر تیم "فا.اف.ار. آلن" به میدان بروم. خیلی دوست داشتم دعوت به تیم ملی ایران را علیرغم این محدودیت زمانی بپذیرم. خیلی در مورد حل این مشکل زمانی که همچنین با موقعیتهای پرواز بین ایران و آلمان و در نظر گرفتن استراحت لازم نیزهمراه بود، فکر کردم. سرانجام متاسفانه به این نتیجه رسیدم که این کار به احتمال قوی عملی و منطقی نیست. امیدوارم برای دیدارهای بعدی دوباره به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شوم و تداخل تقویم بازیهای ملی با دیدارهای باشگاهی دیگر موجب ایجاد چنین محدودیت های زمانی برایم نشود.
- اما شما اشاره کردید که اصولا تصمیم خود را گرفتهاید که پیراهن تیم ملی فوتبال ایران را بپوشید. آیا این نکته اساسی را نیز به طور شفاف به مسئولین فدراسیون و تیم ملی ایران گفتید تا سوءتفاهمی ایجاد نشود و مطبوعات داخل ایران به حرف و حدیثسازی بی مورد در این رابطه نپردازند؟
بله. من به آنها گفتم که با کمال میل در خدمت تیم ملی فوتبال ایران خواهم بود و این تصمیم اساسی را گرفتهام که برای این کشور بازی کنم. من در گفت و گو با مربی تیم ملی ایران به این مسئله تاکید کردم. حالا امیدوارم که باز هم دوباره به اردوی تیم ملی ایران دعوت شوم. ولی فعلا در مورد دعوتهای بعدی به تیم ملی خبری ندارم. دیدارهای سرنوشتساز ایران برای صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ در خرداد ماه خواهد بود. من در این مقطع زمانی خوشبختانه هیچ محدودیت زمانی برای حضور در اردوی تیم ملی فوتبال ایران نخواهم داشت.
- چگونه وضعیت و موضع فعلی خود را به اطلاع مسئولین تیم ملی فوتبال ایران رساندید؟ آیا آنها سرانجام توانستند وضعیت مشکل شما پیرامون حضور در دیدار روز ۱۸ بهمن با لبنان را درک و در این باره ابراز تفاهم کنند؟
من شفاف این چالش را توضیح دادم که کمتر از ۲ روز فاصله زمانی بین دیدار ایران با لبنان در تهران و برانشوایگ با آلن در آلمان مانع حفظ آمادگی من برای حضور در دیدار باشگاهی خواهد شد. این مسئله همچنین جایگاه من در تیم آینتراخت برانشوایگ را نیز به خطر خواهد انداخت و احتمال دارد که من به علت عدم برخوردار بودن از آمادگی مطلوب، ناگهان بر روی نیمکت ذخیره تیم قرار بگیرم. مربی هم یقینا حق دارد چنین تصمیمی بگیرد. پس ذخیرهنشین شدن من در تیم آینتراخت برانشوایگ در نهایت نه به سود تیم ملی فوتبال ایران خواهد بود و نه به نفع خود من.
- برای کسانی که هنور شناخت و آگاهی کافی از شخص شما ندارند، لطفا از ریشه و نسبت خودتان با ایران تعریف کنید.
پدرم ایرانی هست. من از زمان کودکی پاسپورت ایرانی دارم. تمام اقوام خانواده پدری من در ایران زندگی میکنند. من در سنین کودکی دفعات زیادی به ایران سفر کردم و به دیدار خانوادهام در آنجا رفتم.
- جالب اینجاست که مادر شما لهستانی است اما خودتان در کشور آلمان متولد و بزرگ شدید. به این ترتیب شخصیت شما به طور عمیق با سه فرهنگ ایرانی، لهستانی و آلمانی شکل گرفته است. این سه ریشه متفاوت را چگونه با هم هماهنگ میکنید؟
بله، دقیقا. مادر من لهستانیتبار است و من در آلمان با سه فرهنگ متفاوت رشد کردهام. متاسفانه در دوران کودکی موفق به یادگرفتن هر سه زبان نشدم. افسوس! واقعا از این موضوع ناراحتم. اما آشنایی از نزدیک با سه فرهنگ آلمانی، ایرانی و لهستانی بسیار جالب است. از "سه فرهنگی" بودنم خوشحالم. تماس با اعضای خانواده ایرانیام و همچنین با اقوام لهستانیام در کنار ارتباط با محیط آلمانی، افق دید من را وسیعتر میکند.
- بار آخر چه زمانی در ایران بودید و تسلط شما به زبان فارسی در چه حد هست؟
۶ سال هست که از آخرین سفرم به ایران می گذرد. زبان فارسی را روی هم رفته میفهمم. اما در حال حاضر صحبت به زبان فارسی هنوز برایم سخت است. اما برای حل این مشکل یک ساله که در شهر برانشوایگ در کلاسهای مخصوص فراگیری زبان فارسی شرکت میکنم و در این زمینه پیشرفت داشتهام. اگر این موقعیت برایم وجود داشته باشد که با فارسیزبانها بیشتر در تماس باشم، زبان فارسیام راه خواهد افتاد.
- سال ۲۰۱۳ میلادی میتواند به فاز طلایی در دوران فعالیت شما به عنوان فوتبالیست حرفهای تبدیل شود. شما با تیم باشگاهی تان صدرنشین بوندس لیگای ۲ آلمان هستید و در آستانه صعود به بوندس لیگای ۱ قرار گرفته اید. با تیم ملی فوتبال ایران نیز از موقعیت جدی راه یابی به جام جهانی ۲۰۱۴ برخوردارید.
صددرصد! بخت ما برای صعود به بوندسلیگای ۱ در این سال بسیار مناسب است. همه توان خود را برای رسیدن به این هدف بزرگ متمرکز کردهایم. میخواهم در کسب این موفقیت و همچنین در صعود تیم ملی ایران به جام جهانی حتما سهیم باشم.
- تا چه مقدار وضعیت و روند تیم فوتبال ملی ایران را در طول سالهای گذشته دنبال کردید؟
من مرتب نتایج تیم ملی ایران را پیگیری میکنم. همیشه دوست داشتم که ایران در جامهای جهانی حضور داشته باشد. به لیگ برتر ایران زیاد آشنا نیستم. خاطره فراموش نشدنی من تماشای دیدار ایران با پرتغال در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان از نزدیک بود. من در آن روز به عنوان طرفدار تیم ایران در ورزشگاه شهر فرانکفورت بودم و ملیپوشان ایران را تشویق کردم.
- قابلیتها و خصوصیات ویژه دروازهبانیتان را به چه صورت میتوانید توصیف کنید؟
من دروازهبانی نیستم که تمایل کارهای نمایشی داشته باشم. سبک بازی من منطقی است. قابلیتهای فنی من در سطح بالاست. با هر دو پا توانایی شوتزنی دارم. در طراحی بازی به این شکل فعال هستم که با واکنشهای سریع، پرتابها و ضربههای کاشته از محوطه جریمه خودمان، مقدمه حرکتهای سرعتی و انتقالی را برای تیممان فراهم میکنم. به این طریق در بازیسازی تیم خود نقش فعال دارم. دفع به موقع سانترهای حریف و تشخیص صحیح روند بازی در لحظات بعدی، از دیگر قابلیتهای من هست.
- با توجه به کنارهگیری موقت مهدی رحمتی از سنگربانی تیم ملی فوتبال ایران، شما در حال حاضر بزرگترین امید برای ایجاد ثبات در وضعیت دروازهبانی تیم ملی فوتبال ایران هستید. در پایان چه پیامی برای طرفداران تیم ملی فوتبال ایران دارید؟
همان طور که گفتم من اصولا تصمیم گرفتهام که برای ایران به میدان بروم. حضور در تیم ملی فوتبال ایران همیشه آرزوی من بود. برایم خیلی تلخ است که نمیتوانم در بازی روز ۱۸ بهمن ایران مقابل لبنان شرکت کنم. امیدوارم در بازی بعدی ایران که روز ۲ فروردین در کویت مقابل تیم ملی کویت برگزار میشود، پیراهن تیم ملی فوتبال ایران را بر تن داشته باشم.