یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۱۵
۰ نفر

گروه سلامت: در حالی‌که انجمن آسم و آلرژی ایران، در آستانه روز جهانی آسم، در پیامی اولویت بیشتر کنترل آسم در استراتژی بهداشت و سلامت کشور و تخصیص حداقل 1 تا 2 درصد از اعتبارات بهداشت و درمان به آسم را خواستار شد، کارشناسان این بیماری را شایع‌ترین بیماری تنفسی در کشور ذکر می‌کنند که در دو دهه اخیر روند افزایشی نیز داشته است.

دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان این که دهمین همایش روز جهانی آسم با شعار «شما می‌توانید آسم خود را کنترل کنید»، پیام مشارکت و همکاری تنگاتنگ بیماران، خانواده‌ها و پزشکان را به همراه دارد، گفت: هرچند هزینه‌ها و خسارت‌های بیماری آسم برای فرد بیمار، خانواده او و جامعه سنگین و در حال افزایش است ولی خوشبختانه امکان پیشگیری از مرگ ومیر در90 درصد از موارد با کنترل بیماری وجود دارد.

در پیام انجمن آسم و آلرژی ایجاد رابطه نزدیک و مستمر و اشتراک مساعی میان پزشک، بیمار و خانواده، شناسایی عوامل خطر در محیط زندگی و عرصه‌های کار و تحصیل و پرهیز از آنها، ارزیابی شدت آسم، درمان سریع و درست و کافی، پایش روند بهبود بیماری، درمان سریع حمله‌های آسم و پیشگیری از تکرار آنها به عنوان چهار اصل پیشگیری و کنترل آسم، بر توجه بیشتر مسئولان اجرایی، مجامع علمی و نهادهای مدنی و غیردولتی به راهبردهای کنترل آسم در سطح کشور تاکید شده است.

کارشناسان می‌گویند، مشاغل نانوایان، کشاورزان، صنایع مواد شیمیایی و پاک کننده، صنایع غذایی و نساجی شایع‌ترین علل این بیماری حاد تنفسی به شمار می‌روند. هم اکنون در سطح جهان حدود ۳۰۰ میلیون نفر به آسم مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر به دلیل ابتلای به آسم می‌میرند. این درحالی است که در کشور ما آسم شغلی شایع‌ترین نوع بیماری تنفسی گزارش شد ه است.

دکتر مصطفی معین، در این باره می‌گوید: این بیماری‌ها که از تعامل بین عوامل محیطی مثل آلرژیها، آلاینده‌ها و استرس‌ها هستند، کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و از نظر اقتصادی و اجتماعی هزینه‌های زیادی را به جوامع تحمیل می‌کند و بعد از بیماری ایدز و سل، بیماری آسم سومین بیماری است که در سال‌های اخیر بیشترین افزایش شیوع را داشته است.

دکتر معین تغییر سبک زندگی از سنتی به مدرن و شهری را یکی از دلایل بروز این بیماری‌ها ذکر کرده و می‌گوید: مواد افزودنی مجاز که بیش از ۵ هزار نوع مواد شیمیایی را شامل می‌شود در غذاهای بسته بندی و همچنین افزایش استرس‌های شغلی و حساسیت به قارچ‌ها، گل و گیاه و آلودگی هوا موجب بروز حساسیت می‌شود که متأسفانه بین کودکان، جوانان و سالمندان بیشتر به چشم می‌خورد.

او می‌افزاید: متأسفانه آسم شغلی در کشورمان مغفول واقع شده که نیازمند توجه جدی و بیشتر دست‌اندرکاران بهداشتی است. نسبت به اهمیت شیوع و بیماری زایی و مرگ ومیر و خسارت‌های اقتصادی آن توجه کافی نشده است و آموزش به کارگران کارخانه‌ها در استفاده از ماسک، تهویه درست هوای محیط کار، معاینات ادواری و... ضرورتی انکارناپذیر است.

کد خبر 20769

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز