به گزارش خبرگزاری فرانسه این سازمان میگوید حدود یک میلیارد نفر در جهان به این عارضه که "پرفشاری خون" هم نامیده میشود، مبتلا باشند.
سازمان جهانی بهداشت با توجه به اهمیت این بیماری موضوع روز جهانی بهداشت امسال را که مصادف با 7 آوریل (18 فروردین) است، فشار خون بالا قرار داده است.
فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل دخیل در بیماری قلبی و سکته مغزی است و این دو عارضه بر روی هم عامل شماره یک مرگ زودرس و معلولیت در جهان هستند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت پژوهشگران تخمین میزنند که فشار خون بالا در هر سال به مرگ 9.4 میلیون نفر به علت بیماریهای قلبی- عروقی در جهان منجر میشود.
فشار خون بالا همچنین خطر عوارضی مانند نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش میدهد.
مارگرت چان، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، در این باره گفت: "هدف ما در حال حاضر این است که افراد درباره نیاز به دانستن فشار خونشان آگاهی دهیم تا فشار خون بالا را جدید بیگرند و بعد آن را کنترل کنند."
به گفته این سازمان شناسایی فشار خون بالا اولین گام در پیشگیری و کنترل آن است.
افراد میتوانند با کمتر کردن مصرف نمک، داشتن رژیم غذایی متعادل، پرداختن به فعالیت جسمی منظم، پرهیز از مصرف دخانیات و کاهش مصرف الکل خطر دچار شدن به این بیماری را کاهش دهند.
دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که شیوع فشار خون بالا در آفریقا بالاترین میزان را دارد به طوری که 46 درصد از بزرگسالان در این قاره به این بیماری دچارند، و کمترین شیوع این بیماری با 35 درصد در قاره آمریکاست.
کشورهای با درآمد بالا نسبت به کشورهای با درآمد متوسط شیوع کمتری از فشار خون بالا دارند (40 درصد در مقابل 35 درصد).
به گفته سازمان جهانی بهداشت این تفاوت ناشی از سیاستهای بهداشتی هدفمند و دسترسی بهتر به مراقبتهای بهداشتی است.