دکتر طوبی کاظمی - متخصص قلب و عروق - گفت: عصاره میوه زرشک مقادیر زیادی ویتامین C دارد که موجب افزایش فعالیت سیستم ایمنی و جذب آهن میشود.
کاظمی تصریح کرد: بیماریهای قلبی عروقی امروزه به یک مشکل جدی در جوامع بشری تبدیل شده و داروهای زیادی نیز برای درمان این بیماریها ساخته شده است، اما این داروها دارای عوارض جانبی زیادی است.
وی ادامه داد: میوه زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد و در طب سنتی به کار می رود.
این متخصص قلب وعروق اظهار کرد: زرشک با دارا بودن بربرین (berberin)، دارای اثرات مفید برای قلب است و خاصیت ضد آریتمی، اثرضد پرفشاری خون داشته و کاهش دهنده مقاومت عروقی است.
کاظمی تصریح کرد: میوه زرشک به دلیل داشتن اسیدهای آلی ملایم بوده و برای درمان سنگ کلیه مناسب است.
وی از خواص میوه زرشک به اثر تصفیه کننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق، پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشارخون، تنظیم ضربان قلب اشاره کرد.
کاظمی گفت: از برگ زرشک به تنهایی یا با مخلوط داروهای مناسب میتوان برای زخم روده و رفع اسهالهای مزمن استفاده کرد.
این متخصص قلب وعروق تصریح کرد: جویدن برگ زرشک باعث سفتی لثهها می شود.
کاظمی ادامه داد: در موقع آنژین و گلودرد می توان دم کرده برگ زرشک راغرغره کرد.
این متخصص قلب وعروق از خواص پوست ریشه زرشک به برطرف کردن بی اشتهایی، از بین بردن سوء هاضمه، درمان زردی و یرقان و تنظیم اعمال دستگاه گوارش اشاره کرد.
منبع: salamatnews.com