به گزارش پایگاه رسمی مجمع تشخیص مصلحت نظام، داوود دانشجعفری، کاهش مخارج غیرضروری دولت و افزایش درآمدهای غیرنفتی دولت را لازمه آفرینش حماسه اقتصادی دانست و درباره الزامات تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، گفت: برداشت من از حماسه سیاسی در سال 1392 این است که انتخابات سرنوشتساز ریاستجمهوری با مشارکت حداکثری مردم برگزار شود. قاعدتاً چنین پدیدهای تضمینکننده امنیت ملی و همچنین شکوفایی ناشی از همکاری مردم با دولت را با خود به همراه خواهد آورد.
وی افزود: لازمه تحقق حماسه سیاسی این است که سلیقههای متفاوت در انتخابات ریاست جمهوری حضور فعال پیدا کنند تا میزان مشارکت رأیدهندگان افزایش پیدا کند و تبدیل به یک حماسه سیاسی شود. منظور از حماسه اقتصادی هم این است که با حرکتهای دقیق و حساب شده به مشکلات اقتصادی موجود پایان دهیم. متأسفانه یکی از مشکلات اقتصادی مهم ایران وابستگی به نفت است. این وابستگی موجب ناپایداریهای فراوانی در اقتصاد ایران شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هرگاه درآمد نفتی کشور کاهش پیدا میکند، تأثیر آن در کاهش بودجه دولت کاملاً مشهود است لذا مخارج دولت دچار کسری بودجه میشود و مشکلات اجرایی فراوانی در کشور ایجاد میشود. یکی از این نوع مشکلات تورم بالاست که قدرت خرید مردم بویژه طبقات کم درآمد را کاهش میدهد. برای رفع این مشکل، دو سیاست را میتوان به صورت موازی به اجرا درآورد؛ یکی کاهش مخارج غیرضروری دولت و دیگری افزایش درآمدهای غیرنفتی دولت. هر دو سیاست میتواند مشکلات ناشی از وابستگی کشور به درآمدهای نفتی را کاهش دهد.
دانش جعفری خاطرنشان کرد: حماسه اقتصادی این است که دولت سیاستهای کاهش مخارج دولت و همچنین افزایش درآمدهای غیردولتی را بدون ایجاد تنش در اقتصاد ایران و با مهارت به اجرا بگذارد. غیر از مشکلات مربوط به وابستگی بودجه دولت به نفت، یکی دیگر از مشکلات اقتصاد نفتی، وابستگی تجارت خارجی ما به ارز نفت است. به عبارت دیگر درآمد نفتی غیر از اثر بودجهای خود، به تزریق ارز نفتی برای نیازهای وارداتی کشور نیز کمک میکند لذا هرگاه ارز نفتی کاهش یابد، درآمد ارزی کشور نیز کاهش پیدا میکند لذا قیمت ارزهای خارجی دچار افزایش میشود و از آن طریق اثرات تورمی بر اقتصاد ایران وارد میآید.
وی افزود: برای حل این مشکل نیز باید ضمن کاهش واردات بی رویه، با تقویت تولید داخل و تکمیل زنجیره تولیدات اساسی در داخل تدابیری اتخاذ کرد که وابستگی تولید و مصرف داخلی به واردات کاهش پیدا کند. انجام این خواسته مهم تنها با انجام یک حماسه اقتصادی امکانپذیر است. در تحقق چنین حماسهای نقش مدیریت دولت و همکاری مردم کاملاً برجسته است.
رییس کمیسون نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با پر اهمیت دانستن وظیفه و نقش مسئولین و مردم در دستیابی به این آرمان ملی گفت: لازمه موفقیت در سیاستهای مورد اشاره، مدیریت مناسب دولت و همکاری همه جانبه مردم است. رعایت الگوی مناسب مصرف توسط دولت و مردم میتواند در این شرایط حساس به کمک کشور بیاید و دسترسی به موفقیت نهایی را آسان کند.
دانش جعفری با توجه به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایجاد بستر تحقق شعار سال 1392 گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در تدوین سیاستهای مناسب برای تحقق سیاستهای کلی کشور نقش دارد و هم در نظارت بر اجرای آن. به عبارت دیگر برای اجرایی شدن یک سیاست خوب، راهبردهای اجرایی مناسب که کشور را به هدف مورد نظر نزدیک میکند نقش بسزایی دارد. همچنین نظارت صحیح باعث میشود که این سیاستها به دقت اجرا شود.