برای تشریح کامل فوقالعاده ایثارگری نکات زیر قابلتوجه است:1- مبنای پرداخت در هر سال برابر ضریب ریالی که هرساله توسط دولت تعیین میشود ضرب در امتیاز تعیین شده برای هر ایثارگر است. ضریب ریالی برای سال92 عدد 1006 تعیین شده است.
2- ایثارگران برابر جدول شماره4 موضوع بخشنامه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی از 400امتیاز تا 1550امتیاز از فوقالعاده ایثارگری برخوردار میشوند.
3- در تبصره 1 بند4 این بخشنامه کارمندی که از اجتماع حالات ایثارگری برخوردار باشد، بالاترین امتیاز مربوط به یکی از آنها مبنای تعیین امتیاز قرارگرفته و 25درصد از امتیازات حالات دیگر ایثارگری به امتیازات ایثارگری او تا سقف 1550 امتیاز اضافه میشود.
4- به استناد رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه 511مورخ 91.7.21 تبصره1 بند4 مصوبه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که پس از احتساب امتیاز بالاترین حالت ایثارگری، فقط 25درصد سایر حالات ایثارگری را قابل احتساب دانسته را موجب تضییق حکم قانونگذار و حقوق اشخاص دانسته و آن را ابطال کرده است. لذا جمع حالات مختلف ایثارگری تا سقف 1550 امتیاز ملاک عمل قرارخواهد گرفت.
5- با عنایت به رای صادره از هیات عمومی دیوان معوقات فوقالعاده ایثارگری از تاریخ تصویب و اجرای قانون، محاسبه و به ایثارگران پرداخت میشود. 6- بازنشستگان بعضی از سازمانها از دریافت فوقالعاده ایثارگری محروم شدهاند که این مغایر با روح قانون در ارائه تسهیلات به ایثارگران است و در اجرای قانون، محرومیت آنان از این فوقالعاده نوعی تبعیض نارواست که صندوقها و سازمانهای بازنشستگی باید به آن توجه کنند.
7- فرزندان شهدا به استناد بند الف ماده44 قانون برنامه پنجم توسعه که از تمامی امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف همانند جانبازان 50درصد و بالاتر برخوردار میشوند، از سقف 1550 امتیاز فوقالعاده ایثارگری برخوردار خواهند بود.
8- با عنایت به ماده 51 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در احکام حقوقی شهدا معادل 25درصد حداقل حقوق کارکنان دولت به عنوان فوقالعاده ایثارگری پرداخت میشود که از ابتدای سال92 باید پرداخت شود. حداقل حقوق کارکنان دولت در سال92 4میلیونو 900هزار ریال است.
9- نظر به اینکه در ماده51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تمامی دستگاههای اجرایی مکلف به پرداخت این فوقالعاده شدهاند و دستگاههای مشمول این قانون در بندهای الف و ب ماده2 به صورت جامع و کامل ذکر شدهاند لذا تمامی دستگاهها مکلف به اجرای این قانون هستند و دستگاههایی مانند سازمانهای بازنشستگی که قبلا به بهانههای واهی از انجام این وظیفه قانونی طفره میرفتند، با صراحت ماده 51قانون جامع موظف به پرداخت فوقالعاده ایثارگری هستند.
10- تمامی ایثارگران مشمول ماده51 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران شامل شهدا، جانبازان 25درصد و بالاتر، آزادگان و فرزندان شهدا که در استخدام دولت نیستند مبلغ فوقالعاده ایثارگری آنان باید توسط بنیادشهید و امور ایثارگران پرداخت شود.
11- به استناد بند الف و ب ردیف 7 ماده واحده قانون بودجه سال89 و ماده 60 قانون برنامه پنجم توسعه تمامی مزایای تصویب شده در احکام کارگزینی و حقوق ایثارگران (اعم از فوقالعاده ایثارگری، مقطع تحصیلی، گروه، پایه و...) تنفیذ شده و در احکام کارگزینی آنان به صورت مستقل اعمال میشود و در محاسبه تفاوت تطبیق منظور نخواهد شد.
ب - حق پرستاری
براساس تبصره 2 ماده11 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان، دولت موظف است به منظور حمایت از سلامت جانبازان 50درصد و بالاتر و جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی به تشخیص کمیسیون پزشکی و براساس شدت و نوع ضایعات ناشی از مجروحیت و میزان ساعت کاری که از جانبازان مراقبت میشود، نسبت به برقراری و پرداخت حق پرستاری به مبنای حداقل دستمزد ماهانه کارگران اقدام کند. چند نکته برای تشریح حق پرستاری بیان میشود:
1- میزان حداقل حقوق کارگران در سال92 مبلغ4.871.250 ریال تعیین شده که به آن ضریب k میگویند. جانبازان به نسبت شدت ضایعات از یک تا چند k را به عنوان حق پرستاری دریافت خواهند کرد. 2- میزان حق پرستاری جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان زیر 50درصد باید توسط کمیسیون پزشکی بنیاد تعیین شود. 3- ماده26 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مجددا بر حق پرستاری جانبازان تاکید و علاوه بر آن به حق همیاری نیز اشاره کرده است. به تفکیک دو موضوع حقپرستاری و حقهمیاری در مطالب آینده اشاره خواهد شد.