محمد غرضی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در شبکه رادیویی جوان به تشریح دیدگاهها و برنامههای خود پرداخت. که مهمترین اظهارات وی به نقل از تسنیم در زیر آمده است:
- مقابله با تورم ؛ تورم نتیجه آن است که دولتها بدون درآمد هزینه میکنند. این اقدام (هزینههای دولت) منجر به تورم میشود. تورم ظرف صد سال گذشته پوست مردم را کنده است. ازاینرو معتقدم مردم باید به دولتی رأی دهند که مقابل تورم بایستد. با قدرت میتوان جلوی تورم را گرفت، تورم درد لاعلاجی نیست.
- بنده در کشور وزیر و استاندار بودم و از تمامی مسائل کشور بهصورت ریز باخبر هستم. دولت باید واحد عظیم دولت را اداره کند. بهعبارت دیگر معتقدم دولت باید بتواند در انجام وظایف خود بهاندازه درآمد هزینه کند.
- من از ملت میخواهم به صد سال گذشته که در آن سوختیم توجه نکنند و به صد سال آینده توجه کنند تا ما در صد سال آینده دچار مشکل نشویم.
- وقتی میخواهیم پول مردم را در بانک نگه داریم، باید سود آن را به سرمایهگذار بدهیم. سود حاصل بانکها در تمامی دنیا 6 الی 7 درصد است. بههمینجهت هیچ سودی در دنیا بیش از 7 الی 8 درصد نیست.
- ما در کشور منابع و تجهیزات خوبی را در اختیار داریم. بااینحال نتوانستیم وضعیت را خوب کنیم. من از همین جا از مردم میخواهم که از دولت آینده تعهد بگیرند که بیش از هزینه پرداخت نکند. ما کشوری ثروتمند هستیم، اما در مدیریت ضعیف عمل کردهایم.
- کاهش ارزش پول ملی طی 100 سال گذشته ؛ قبل از مشروطه ارزش یک ریال برابر با یک دلار بود، اما بهترتیب بعد از رفتن رضا شاه، کودتای 28 مرداد، حمله متفقین، دولت بنیصدر که مدعی اقتصاد بود و دولت آیتالله هاشمی، دولت خاتمی و احمدینژاد ظرف 100 سال گذشته هر دولتی آمده با تورم کشور را اداره کرده است. من میخواهم کاری کنم که مردم تا صد سال آینده با مشکلات روبهرو نشوند.
- همین که قیمت دلار بالا میرود، فروشندگان کالاهای خود را با قیمت بالا میفروشند. باید این موضوع را مدیریت کرد.
- مردم باید از دولت تعهد بگیرند که بدون تورم کشور را اداره کنند در غیر اینصورت مشکلات گذشته همچنان باقی خواهد ماند. بنده میگویم دولت آینده میخواهد دلار 3500 تومانی را به چهقیمتی برساند؟
- 55 میلیون نفر میتوانند از دولت حمایت کنند و دولت هم باید در قبال کارهای خود به مردم تعهد بدهد.
- هزار و 200 میلیارد دلار در کشور وارد شده است، ولی ما محتاج 100 هزار میلیارد دلار هستیم. در 30 سال گذشته مجموعه کاری که انجام شده است، به توسعه همهجانبه کشور نینجامیده است.
- فروش نفت در حال حاضر ضعف دارد. سرمایه و کار ایرانی باید متوجه باشد که رقیب دارد و بدون رقیب نمیتواند کار کند. وقتی جنس چینی ارزانتر تولید میشود، رقیب شما خواهد بود. وقتی سرمایهای با قیمت کمتر وارد میشود، در واقع رقیب شما خواهد بود.
- شما در قدرت سیاسی باید تحمل کنید و دولت توجه کند که رقیبی مانند چین، هند، اسپانیا و... دارد که میتوانند با قیمت پائینتر کالایی را تولید کند و در این صورت تولید سرمایه ایرانی از بین خواهد رفت. ما بایستی مفاهیم تولیدی را درست تعریف کنیم، بهعنوان مثال چند روز گذشته در مجلس بحثی مطرح شده بود که میگفتند: شما دارید گندم را 850 تومان میخرید و دلال 1250 تومان خریداری میکند.
- وقتی شما قیمتگذاری میکنید با دلار 800 تومان، گندم با قیمتی که مطرح شد صرفه اقتصادی دارد، ولی وقتی دلار 3500 تومان شود صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
- تعادل به این معناست که شما بتوانید قیمت را تثبیت کنید. البته منظور تثبیت اداری نیست، بلکه تثبیت وزنی مدّنظر است. یعنی قیمت دلار را الیالابد کنترل کنید و نهایتاً با دو، سه درصد کنترل شود.
- من در 60 سال گذشته قیمت ارز را کنترل کردم. در 60 سال گذشته ین ژاپن نهایتاً 5 دلار پایین و بالا میشود که این نشاندهنده توانمندی در اقتصاد است. یعنی یک ژاپنی میداند که دولت دستش را در جیب کارمندان نمیکند.
- درست است که نفت را نمیخرند و محاصره هستهای هستیم، ولی چنین کارهایی که مثال زدم بهراحتی در دنیا اتفاق افتاده است. یعنی دولتها بهاندازه درآمد خود هزینه میکنند و اگر درآمد آنها بیشتر بود، طلا میخرند و در بانک سپردهگذاری خواهند کرد و هرگاه میخواست ارزش پول پایین بیاید، نقدینگی را افرایش میدهد تا وقتی خانم خانواده به بازار ترهبار میرود، سبد آنها با قیمت بیرون متعادل شود.
- سبد مصرفی خانوار نباید افزایش قیمت نامتعادل داشته باشد. همه دولتها باید حواس خود را جمع کنند تا حداقل افزایش قیمتها در یکی، دو عرصه بیشتر نشود و اگر هم بیشتر شد، باید موارد دیگری غیر از سبد مصرفی خانوار باشد.
- 15 میلیون خانوار نسبت به سرمایه اشخاص اولویت دارند. این مجموعه برای همه باید احراز شود و تاریخ ایران نیز نشان داده است که قیمتها مدت 300 سال تثبیت شده است. یعنی از قبل از صفویه تا اواسط دوران ناصرالدینشاه قیمتها تثبیت شده بود.
- ما کشوری هستیم که در اداره اقتصاد بسیار موفق بودهایم ازاینرو باید به سنتهای قبلی خود برگردیم.
- در دورهای قیمت بنزین از یک تومان به 3 تومان رسید که امام فرمودند مابهالتفاوت قیمت بنزین را به پیرمردها، مهجوران و... بدهید و در آن زمان نیز هیچچیزی تغییر نکرد.
- یارانه حق عامه مردم است. اختلاف قیمت بسیار بسیار سنگین است و در دولتهای مختلف نیز این طرح موفق نبوده است. البته فکر کنم من اولین کسی بودم که طرح هدفمندی یارانهها را مطرح کردم، ولی بالاخره من یک عضو بیشتر نبودم.
- الآن که این طرح اجرا میشود، یارانهها بایستی اخذ و صرف شود که سطوح مختلف کشور بههم نریزد.
- برداشتن یارانهها از بنزین و گازوئیل مناسب است. این موارد بهصور مختلفی مصرف میشود و وقتی در جامعه تزریق میشود بهسمت تولید میرود.
- در حال حاضر مردم حق دارند و بهنظر من یارانهها جزو هزینههای دولت است، بهعنوان مثال وقتی حقوق کارمندان جزو هزینههای دولت مطرح میشود، پرداخت یارانهها نیز به همین صورت است.
- ما در 28 مرداد توسط آمریکاییها سیلی خوردیم، ولی 25 سال بعد این سیلی را پس دادیم. آنها آمدند جنگ راه انداختند، ولی ما جلوی جنگ ایستادیم و با اینکه عراق و افغانستان را گرفتند، ولی ما در اینجا پوست آمریکاییها را کندیم و الآن نیز در سوریه میجنگیم، پس چطور ممکن است بگوییم بهخاطر اینکه بتوانیم دولت را اداره کنیم، شما ما را کمک کنید.
- کسانی که فکر میکنند با سازش کشور را اداره کنند، اشتباه است و نمیشود. زیرا شما با درآمد 5 میلیارد دلار تورم داشتید و با درآمد 147 میلیارد دلار نیز تورم خواهید داشت. این مشکلات زیر سر آمریکا نیست، بلکه زیر سر دولتها است.
- شما باید نگاه کنید که دولتها با چه دلاری سر کار آمدند و با چه دلاری رفتند!. شما باید تدبیری بیندیشید که بهنظر من با این تدبیر دست در جیب فقرا نکنید و به آنها آزار نرسانید، زیرا کشور روی سر فقرا اداره میشود.
- تورم جیب فقرا را بهنفع اغنیا مصادره میکند و من این مسائل را برای همه عرض کردم. این تورم 20درصدی و روال 25 درصد اصلاً با ذهنیت اسلامی سازگار نیست و نباید دولتها خود را موجه بدانند.