گروه اقتصادی- علی ابراهیمی: مناقشه تأمین ارز مورد نیاز واردات برخی کالاهای اساسی در حالی همچنان ادامه دارد که عرضه مواد غذایی و اقلام مصرفی وارداتی که مشابه تولید داخل دارند، تشدید شده است.

اقتصاد

بررسی کم و کیف کالاهای مصرفی و مواد غذایی در مراکز عرضه سطح شهر بیانگر این واقعیت است که اکنون بسیاری از اقلام مصرفی غیرضروری یا مواد غذایی که تولیدات داخلی مشابه آن از کم و کیف مطلوبی برخوردار است با صرف هزینه‌های ارزی وارد و با قیمت بالاتر نسبت به کالاهای داخلی به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

اکنون انواع سس و طعم دهنده‌های غذا، نوشیدنی‌ها و مواد نیروزا، شکلات و تنقلات، پودر لباسشویی، شامپو، صابون، پاک کننده‌ها و سایر مواد شوینده، محصولات سلولزی و بهداشتی، روغن نباتی و زیتون و بسیاری از اقلام وارداتی دیگر در کنار کالاهای مشابه تولید داخلی در مراکز عمده فروشی و خرده فروشی کالا عرضه می‌شود. در میان آنها انواع سس‌ها نظیر سس فرانسوی، سس ماست و سس سالاد محصول کشور آلمان، ژله انگور قرمز فرانسوی، مربای هلوی فرانسوی، بیسکویت‌های ایتالیایی و مالزیایی، غذاهای سگ و گربه از کشورهای آلمان و ایتالیا دیده می‌شود.

واردات کالاهای مصرفی به کشور در حالی شدت گرفته که از مدت‌ها پیش بسیاری از کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم به‌دلیل تخصیص نیافتن بموقع ارز مرجع یا مبادلاتی مورد نیاز به‌رغم تکالیف دولت و تأکید رئیس‌جمهور در گمرکات کشور دپو شده، موضوعی که هنوز هم به‌عنوان علت اصلی کمبود و افزایش قیمت محصولاتی مانند کره، دارو، شیر خشک و... از آن یاد می‌شود.
مدیرعامل یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای با تأیید تأمین بخشی از کالاهای عرضه شده در این فروشگاه‌ها از طریق واردات، علت عرضه اقلام مصرفی و مواد غذایی وارداتی در کنار محصولات تولید داخل را ایجاد تنوع برای پاسخگویی به سلایق همه مشتریان قلمداد کرد و به خبرنگار ما گفت:

گرچه کالاهای وارداتی نسبت به کالاهای تولید داخل از قیمت بالاتری برخوردار هستند اما مشتریان خاص خود را داشته و برای پاسخگویی به نیاز همه مشتریان اینگونه کالاها نیز در فروشگاه‌های بزرگ عرضه می‌شود.منصور عالی‌پور با بیان اینکه کالاهای مصرفی و مواد غذایی وارداتی از طریق واردکنندگان بزرگ و با‌سابقه به کشور وارد و با قیمت مصوب در این فروشگاه‌ها عرضه می‌شود افزود: اکنون 20درصد مواد غذایی و بهداشتی عرضه‌شده در فروشگاه‌های بزرگ را کالاهای خارجی تشکیل می‌دهد اما میزان کالاهای وارداتی در بخش مواد شوینده بیش از سایر اقلام کالایی است و برخی محصولات مانند قرص ماشین ظرفشویی مشابه داخلی ندارد.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب صنایع غذایی کشورمان از تأمین اغلب نیاز مردم به این کالاها از محل تولید داخل اشاره کرد و افزود: کالاهایی مانند سس، طعم‌دهنده‌های غذا، روغن زیتون و روغن مایع، برخی نوشیدنی‌ها و تنقلات و... تنها 5درصد مواد غذایی خارجی عرضه‌شده در فروشگاه‌های بزرگ را شامل می‌شود که این محصولات در کنار کالاهای تولید داخل به فروش می‌رسد.

کد خبر 218041
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز