گازی کردن زباله به روش پلاسمایی جدیدترین و پیشرفتهترین فناوری تولید انرژی از زباله است که بیشترین درصد تولید انرژی از زباله و کمترین آلودگی زیستمحیطی را به همراه دارد.
همچنین این سیستم، به دلیل دمای فوقالعاده بالا، بهترین گزینه برای انهدام و بی خطر کردن زبالههای خطرناک و سمی مانند زبالههای بیمارستانی، شیمیایی و صنعتی است که این واقعیت را مرکز کنترل آلودگی اتحادیه اروپا و آمریکا نیز تایید کرده است.
گاز سنتز، گازی ارزشمند است که ارزش حرارتی بالا دارد و قابل تبدیل به انواع فرآوردههای نفتی است. از این گاز به عنوان خوراک بسیاری از پتروشیمیها نیز استفاده میشود.
به گفته دکتر حمیدرضا بزرگزاده- مسئول طرح پلاسما در پژوهشگاه صنعت نفت، مشعلهای پلاسمایی یکی از منابع تولید پلاسمای گرم هستند که میتوانند پلاسمایی با دمای 2000 تا 10000 درجه سلسیوس را تولید کنند. این مشعلها، بدون هیچ نیازی به اکسیژن و یا سوخت فسیلی و اصطلاحا واکنش سوختنی، انرژی الکتریکی را مستقیما به حرارت شعله با دمای بالا تبدیل میکنند.
پلاسما (حالت چهارم ماده) به گاز یونیزه شده (گازی که الکترونهای خود را از دست داده است) گفته میشود که استفاده از آن در صنایع مختلف پیشینهای 60 ساله دارد.
این سیستم میتواند تا 98 درصد زبالههای ورودی را به گاز سنتز تبدیل کند و درصد باقی مانده (مواد فلزی و شیشهها که قابل تبخیر شدن نیستند) به شکل مذاب از راکتور گازی خارج کند. این مواد از نظر زیستمحیطی کاملا بیخطرند و به دلیل سختی بسیار بالا میتوان از آنها در صنایع ساختمان و جادهسازی استفاده کرد.
مزیت دیگر این سیستم بر دیگر سیستمهای تولید انرژی از زباله، عاری بودن آن از آلایندههایی مانند NOX SOX و دی اکسینهاست که در غالب این سیستمها تولید میشوند و در سیستم پلاسمایی به دلیل دمای بسیار بالا وجود ندارند.
منبع: ایسنا
همشهری آنلاین: متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت برای تولید گازسنتز از زباله به فناوری ساخت مشعل پلاسمایی دست یافتند.
کد خبر 219388
منبع: همشهری آنلاین