این درحالی است که مشاوران اقتصادی رئیسجمهور منتخب نیز از تصمیم دولت یازدهم برای احیای این سازمان خبر دادهاند. در این شرایط بهنظر میرسد دولت و مجلس همگام با یکدیگر بهدنبال احیای این سازمان منحلشده هستند. سازمان یادشده در سال 1385 منحل و به جای آن معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور ایجاد شد. رئیسجمهور منتخب برای در اختیارگرفتن قوه مجریه پیش از این قول داده بود که سازمان مدیریت و برنامهریزی را احیا کند.
همزمان محمد کردبچه از مسئولان باسابقه سازمان مدیریت و برنامهریزی و فردی که از او به نام مرد بودجه ایران یاد میشود، دیروز در تازهترین موضعگیری گفت با تغییر اسم تشکیلات اصلاح نمیشود، بلکه آنچه اهمیت دارد استفاده از نیروهای متخصص و کارشناس در بدنه یک سازمان است.
در 6سال گذشته برخی کارشناسان اقتصادی با اشاره به پیامدهای منفی حذف سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خواستار احیای این سازمان شده بودند. به گزارش همشهری، براساس طرحی که یک فوریت آن در صحن علنی دیروز مجلس به تصویب رسید، سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری جایگزین 2 معاونت فعلی رئیسجمهوری خواهد شد. محسن علیمردانی نماینده مدافع یک فوریت طرح یادشده اظهار کرد: اکثر اقتصاددانان و متخصصان باور و اعتقاد جدی دارند که سازمان مدیریت و برنامهریزی نباید منحل میشد چرا که انحلال آن پیامدهای ناگواری بر اقتصاد ایران و برنامههای توسعهای کشور وارد کرد.
وی افزود: اکنون بهنظر میرسد عقلای دلسوز کشور فارغ از هر دیدگاه اقتصادی و سیاسی به تبعات انحلال سازمان پی بردهاند و اثرات ناخوشایند آن بر اقتصاد و سایر حوزههای توسعهای ایران را تجربه کردهاند، از همین رو احیای سازمان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است. علیمردانی افزود: پیشنهاد میشود با ادغام معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، سازمانی تخصصمحور به نام سازمان مدیریت، برنامهریزی و بهرهوری که مستقیما تحت نظر رئیسجمهور ایفای وظیفه خواهد کرد ایجاد شود.